Nissan Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
11272 resultaten

Tweedehands Nissan

Nissan Motor Company Limited werd in 1933 in Japan opgericht en heeft zich sindsdien opgewerkt tot een grote en zeer veelzijdige autofabrikant, met een breed programma dat loopt van heftige sportwagens als de GT-R, via beroemde 4WD-modellen als de Patrol of Pathfinder tot de volledig elektrische Leaf. In Japan is het na Toyota de grootste autofabrikant. In Nederland behoort Nissan al enkele decennia tot de populairste automerken; de laatste tijd doen vooral de crossovers van het merk het hier goed, zoals de Qashqai en de Juke. In Nederland werd het merk in eerste instantie bekend met de merknaam Datsun. Dat merk was lang verdwenen, maar keerde in 2013 weer terug als ‘budgetmerk’ voor opkomende automarkten. In het verleden heeft Nissan nauw samengewerkt met Ford, wat resulteerde in auto’s als de Terrano (identiek aan de Ford Maverick).

Nieuwe leiding

Na een economische crisis in Japan, die bijna de ondergang van het merk inluidde ging Nissan in 1999 een samenwerkingsverband aan met Renault, dat voor 44% eigenaar is van de fabrikant. De nieuwe leiding concentreerde zich op de ontwikkeling van zuinige, groene auto’s (zoals de elektrische Leaf) en creëerde een nieuwe visuele stijl, die soms leidde tot opvallende, eigenwijze crossovers als de razend populaire Qasqai. Nissan doet het ook onverminderd goed met de stadsauto’s waarmee het merk in Nederland altijd al prima heeft gescoord, zoals de Nissan Note en Pixo.

Nissan

Wil je een Nissan occasion aanschaffen? Nissans staan bekend als betrouwbaar en degelijk, en de vraag naar en het aanbod van tweedehands Nissans is enorm. Vooral succesnummers Qashqai, Juke en Micra worden volop aangeboden.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.