NL aanbod

EU aanbod

Kia Sportage Occasions

951 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 1.918 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Kia Sportage is een fijne crossover met een nog fijner prijsje

De Kia Sportage is een vijfpersoons crossover die zijn leven in 1994 begon als SUV. Bij zijn debuut was de Sportage het antwoord van Kia op de toenemende interesse in grote, hoge auto?s. De originele Kia Sportage was een vrij spartaans model en kon off-road redelijk uit de voeten dankzij optionele vierwielaandrijving. Met de introductie van de tweede generatie Kia Sportage in 2004 gaat het roer om. Het design gaat op de schop, het interieur wordt verfijnd en het rijgedrag wordt meer ingesteld op dagelijks gebruik en comfort. Het was de juiste zet, want in deze vorm werd het model een groot succes. De Kia Sportage is ondertussen aan zijn vijfde generatie toe.

De Kia Sportage is door de jaren heen gemaakt als technische tegenhanger van de Hyundai Tucson en van 2009 tot en met 2015 de Hyundai ix35. Diezelfde techniek is een van de redenen dat de Sportage zo in de smaak valt bij het publiek. De Kia Sportage geniet van de kenmerkende betrouwbaarheid van het Koreaanse automerk. Dit wordt extra onderstreept door de zeven jaar garantie die je krijgt bij aanschaf van een Kia Sportage, ongeacht of het een tweedehands model is of niet. Daarbij is de Sportage een zeer praktische auto met lage gebruikskosten en allerhande personaliseringsmogelijkheden.

De Kia Sportage als occasion: veel modellen, veel keuze

De Kia Sportage is als occasion een goede optie wanneer je het gemak van een crossover verlangt, maar niet te veel geld wilt uitgeven. Prijstechnisch kun je zeker sinds de derde generatie Kia Sportage (2010-2015) niet langer om de compacte SUV heen. Met een Kia Sportage krijg je sindsdien bijzonder veel waar voor je geld. De Sportage is standaard voorzien van allerlei handige voorzieningen en hij is bovendien een van de veiligste auto?s in zijn klasse. Dat niet alleen, want Kia is vanaf de derde generatie ook extra nadruk gaan leggen op het ontwerp van de crossover. Qua design, kwaliteit en inrichting van het interieur doet de Kia Sportage niet onder voor concurrerende modellen als de Volkswagen Tiguan of Renault Kadjar.

Wanneer je een tweedehands Kia Sportage wilt kopen, heb je het wat betreft technische zaken voor het uitkiezen. Door de jaren heen is de Sportage geleverd met degelijke, soms ook behoorlijk krachtige benzine- en dieselmotoren die tot 185 pk leveren. Nieuwere modellen zijn er ook met een turbobenzinemotor en een diesel met mild hybrid technologie. Daarnaast zijn er bij alle generaties van de Kia Sportage bepaalde modellen geleverd met vierwielaandrijving.

De Kia Sportage is tweedehands een koopje

De Kia Sportage is dankzij zijn voortreffelijke kwaliteiten een relatief groot succes geweest in Nederland, wat als gevolg heeft dat er ook tweedehands een flink aanbod bestaat. Exemplaren van de eerste generatie Sportage zijn nauwelijks verkrijgbaar, maar vanaf de tweede generatie (2004-2010) zijn er voldoende mogelijkheden. De prijs van een tweede generatie Kia Sportage occasion ligt tussen de 3.000 en 10.000 euro. De duurste occasions verkeren in goede staat, hebben een lage tellerstand en beschikken vaak over de optionele vierwielaandrijving en een automatische versnellingsbak. Dit geldt ook voor nieuwere generaties van de Kia Sportage.

De prijs van een tweedehands Kia Sportage van de derde generatie (2010-2016) begint rond de 7.000 euro. Wil je een jonger model dat qua motoren meer van deze tijd is, dan biedt de vierde generatie (2016-2021) uitkomst. Dit komt wel tegen een prijs, want een Kia Sportage occasion van deze leeftijd kost minimaal 15.000 euro. Bijkomend voordeel is wel dat je dan nog kan profiteren van de zeven jaar garantie van Kia. Duidelijk is ook dat zelfs de duurste Kia?s nog relatief betaalbaar zijn: in het ergste geval ben je iets meer dan 40.000 euro kwijt voor een Sportage met alles erop en eraan.

Meer Kia Sportage modellen

Bekijk ook Kia Sportage occasions of meer informatie over de Kia Sportage op AutoTrack en Kia Sportage occasions op AutoWereld.