NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Volkswagen Golf Occasions

7.650 occasions gevonden

De Volkswagen Golf is al sinds 1974 een auto die niet meer uit ons straatbeeld is weg te denken. Deze Duitse hatchback geldt als een van de meest verkochte, best beoordeelde gezinsauto's die er ooit zijn gemaakt en wordt nog altijd met miljoenen tegelijk verkocht. Het vinden van Volkswagen Golf occasions is dan ook een koud kunstje; met het gigantische aanbod is er voor iedereen wat wils. Wie voor minder dan duizend euro klaar wil zijn kan al terecht voor een Golf, maar wie zoekt naar wat nieuwers en iets met wat meer pit, zal ook zeker zijn hart op kunnen halen bij deze degelijke Duitser.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 26.560 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Volkswagen Golf is een degelijke en betrouwbare hatchback


De Volkswagen Golf maakte zijn entree in 1974 en was destijds de opvolger van de ook al immens populaire Volkswagen Kever. Het principe van de Golf was - en is - buitengewoon simpel: een drie- of vijfdeurs hatchback met een viercilinder motor, zonder al te veel poespas. Deze formule sloeg aan, wat resulteerde in een automodel dat nog altijd gemaakt wordt en alweer toe is aan zijn achtste generatie. Inmiddels is het motoren segment wat uitgebreid en kan je zelfs elektrisch rijden in een Golf, maar de basis is nog altijd hetzelfde als in 1974: een kleine en betrouwbare gezinsauto, die voor iedereen bereikbaar is.

Veel keuze in Volkswagen Golf occasions

De Volkswagen Golf mag dan volgens een vrij simpele filosofie gebouwd zijn, er valt natuurlijk wel wat te kiezen tussen verschillende uitvoeringen. Zo is er de , een snelle variant van deze hatchback, waar je behoorlijk wat plezier mee kan beleven. Ook is er de , een stationwagon die net even wat meer ruimte biedt dan de gewone hatchback. Verreweg de meeste Golfjes die je als occasion zal tegenkomen, zijn echter hatchbacks, die gebouwd zijn als vijf- of driedeurs variant.

Qua motoren kan je bij de Golf inmiddels kiezen uit vier smaken; benzine, diesel, hybride en elektrisch. De benzine- en dieselmotoren komen in vier, vijf of zelfs zes cilinders en de e-Golf, zoals de elektrische Golf heet, biedt hele degelijke prestaties zonder dat je hiervoor hoeft te tanken. De hybride Golf staat ook wel bekend als de Volkswagen Golf GTE en is net als de e-Golf sinds 2014 verkrijgbaar. Kortom; wie zoekt naar Volkswagen Golf occasions heeft altijd wel wat te kiezen, ook als je liever niet gebruik maakt van fossiele brandstoffen.

Een Volkswagen Golf is tweedehands uitstekend te vinden

De Golf kan rekenen op concurrentie van modellen als de Opel Astra, de Renault Mégane en de Audi A3, maar staat qua naamsbekendheid en imago toch nog wel een tandje boven deze auto?s. Al die degelijkheid komt echter wel al snel met het stempel ?saai? en dat is ook niet helemaal zonder reden; de Golf is een buitengewoon betrouwbare auto, waar je altijd op kan rekenen, maar het gemiddelde model zal weinig harten sneller doen kloppen. Wie echter zoekt naar wat meer pit, heeft met een Golf GTI wel degelijk goud in handen. De GTI geldt als de oorspronkelijke ?hot hatch? en Volkswagen is er elke generatie weer in geslaagd om van de GTI een zeer spannende en snelle auto te maken, waar je bijzonder veel plezier mee kan beleven.

Wie een Volkswagen Golf tweedehands zoekt, kan in bijna elke prijscategorie wel iets vinden. De goedkoopste auto?s gaan voor minder dan duizend euro weg, al is het hierbij wel verstandig om eens goed te kijken in welke staat hij nog verkeert. Wie een nieuwer model zoekt, waar nog niet zoveel mee is gereden, zal de prijs al snel zien stijgen.

Meer Volkswagen Golf modellen

Bekijk ook Volkswagen Golf occasions of meer informatie over de Volkswagen Golf op AutoTrack en Volkswagen Golf occasions op AutoWereld.