NL aanbod

EU aanbod

Nissan Navara Occasions

46 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Kijk ook eens naar 34 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Een Nissan Navara occasion als betrouwbare pick-up

De Nissan Navara is een pick-up truck van de Japanse maker Nissan. Het oorspronkelijke model wordt gemaakt vanaf 1985 en er verschijnen 4 generaties: D21, D22, D40 en D23. In Noord- en Zuid-Amerika en in enkele andere landen verschijnt hij daarbij als Nissan Frontier of Nissan NP300. De naam Navara is afkomstig van de Noord-Spaanse regio Navara, en de Europese versie wordt dan ook gebouwd in de Spaanse stad Barcelona.

Een tweedehands Nissan Navara is in de basis een compacte pick-up truck met twee of vier deuren. Vanaf de D40-generatie wordt het voertuig echter langer, groter en hoger, en evolueert het naar een middelgrote pick-up truck. De voormotor kan gekoppeld worden aan achterwiel- of vierwielaandrijving.

De voorloper van de Nissan Navara modellen

De eerste generatie Nissan Navara modellen is eigenlijk geen echte generatie, maar eerder een voorloper. De D21 is namelijk de opvolger van een ander voertuig, de Datsun 720. In Japan zelf wordt hij eerst nog verkocht als Nissan Datsun Truck, en de naam Navara is dan nog beperkt tot een klein aantal markten, zoals Australië en Nieuw-Zeeland.

De D21 maakt de Datsun wereldwijd beschikbaar in twee stijlen, A en S. De A-variant wordt ontwikkeld in Japan en de S in de VS als Nissan King Cab. In een paar landen, waaronder Australië, worden beide versies verkocht. Ook in Griekenland worden voor de plaatselijke markt twee versies samengesteld, als Nissan Pick-up en King Cab. Zo kan elke gebruiker een Nissan Navara kopen die bij hem of haar past.

De verschillende generaties Nissan Navara occasions

Zo is de eerste generatie Nissan Navara modellen dus de D22, een compacte pick-up truck geproduceerd tussen 1997 en 2004. Ook na 2004 blijft deze auto in tal van markten aanwezig als goedkoper alternatief voor de D40-generatie.

De laatste generatie, D23, verschijnt vanaf juni 2014 en heet voluit Nissan NP300 Navara. Deze versie is niet beschikbaar in de VS of Canada, en het Europese model heeft dezelfde 2.3 liter motor als de Nissan NV400. Door het verschijnen van de D23 blijft er voor de D40 nog maar één motor beschikbaar, een V6 met automatische transmissie.

In 2020 ondergaat de Nissan Navara een belangrijke facelift, waarbij ook een nieuwe uitrusting verschijnt: de Pro-4X. Aan de motoren wordt niets veranderd, maar de veiligheidsvoorzieningen worden wel aanzienlijk uitgebreid. Eind 2021 verdwijnt de "oude" Navara zo van de Europese markt. Een goede reden om een Nissan Navara te kopen.

Eind 2016 worden nog wel twee conceptwagens voorgesteld, gebaseerd op het platform van de NP300 Navara, als voorbodes van de Mercedes-Benz X-klasse, een coproductie van Nissan en Mercedes-Benz. Ook de Renault Alaskan, aanvankelijk ontworpen voor Columbia en Argentinië, is gebaseerd op het Navara-platform.