Kia Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
12452 resultaten

Tweedehands Kia

Het Koreaanse automerk Kia is voortgekomen uit het in 1944 opgerichte Kyongseong Precision Industry, dat fietsonderdelen produceerde. In 1952 begon de fabrikant met de productie van fietsen, waarbij de bedrijfsnaam veranderde in KIA Industry Company. Tien jaar later ontwikkelde het bedrijf een motorfiets en een kleine, driewielige bedrijfsauto. Daarmee werd de Koreaanse auto-industrie geboren. Kia startte vanaf 1974 in de bedrijfswagenmarkt en begon eind jaren zeventig met de licentieproductie van personenauto’s als de Peugeot 604 en Fiat 132. Kia’s eerste grote personenwagensucces was de Pride, ontwikkeld in samenwerking met Mazda (die de auto zelf uitbracht als Mazda 121). In Nederland verscheen de eerste Kia in 1993: de Sephia. In 1995 volgde de Pride, en in 1996 de Clarus en Sportage.

Overname

Sinds 2000 is Kia eigendom van Hyundai en dat heeft het merk veel goed gedaan. Sindsdien kwamen in Nederland de Carnival, Rio en Carens op de markt, auto’s die het allemaal aardig deden. Maar Kia timmert hard aan de weg; het heeft een Europese designstudio, ontwikkelt zijn eigen modellen en is in de loop der jaren uitgegroeid tot serieuze concurrent van veel gevestigde Europese merken. Kia biedt in Nederland negen verschillende modellen aan en doet het in de verkoopstatistieken prima met een plaats in de top tien. Modellen als de Picanto Venga, Sportage, Sorento en Ceed blijken enorm populair. Dit komt niet alleen omdat ze steeds ‘Europeser’ ogen, maar ook omdat Kia een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding biedt.

Kia

Wil je een Kia occasion kopen? Het merk staat bekend als zeer betrouwbaar en populaire modellen zoals de Picanto, Sportage en Ceed zijn in grote getalen te vinden op Gaspedaal.nl.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.