Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
84137 resultaten

Diesel occasion

Als je de berichten in de media moet geloven dan heeft de oude vertrouwde dieselauto zijn langste tijd gehad. Maar alle schandalen met sjoemelsoftware en wildwestverhalen over de negatieve effecten van vervuilende dieselauto’s ten spijt: uit de zoekresultaten van GasPedaal.nl blijkt dat dieselauto’s nog steeds heel populair zijn bij een grote groep kilometervreters.

Kwestie van kosten en baten

De tijd dat het rijden in een diesel auto alleen interessant was voor mensen die tienduizenden kilometers per jaar rijden, is allang voorbij. Door allerlei ontwikkelingen is het omslagpunt om te kiezen voor een diesel in plaats van een auto op benzine of lpg een stuk lager komen te liggen. Dieselmotoren zijn steeds zuiniger geworden. De prijs voor een liter diesel ligt aanmerkelijk lager dan die van benzine. Ja, het klopt dat je voor de gemiddelde dieselauto meer wegenbelasting betaalt. Toch loont het al snel om van benzine naar diesel te switchen.

Pittige en krachtig dieselauto

Een ander achterhaald feit is dat diesels een stuk minder pittig zouden zijn dan een auto op benzine of lpg. De nieuwste generatie dieselmotoren zijn niet alleen bijzonder zuinig in gebruik. Ze hebben ook nog eens meer acceleratievermogen en trekkracht. Dankzij deze technologische ontwikkeling zijn er steeds meer kleinere en goedkopere dieselauto’s op de markt verschenen.

Tot het begin van deze eeuw was diesel rijden vooral interessant voor bedrijfswagens en leaserijders. Tegenwoordig hebben alle bekende merken een brede range aan diesels te koop. Van het kleinste instapmodel tot de meest luxueuze en duurste uitvoeringen. Kijk op www.gaspedaal.nl en je staat versteld van het enorme aanbod diesel occasions in elke prijsklasse.

De toekomst van de dieselauto

De geleerden zijn het grondig met elkaar oneens als het over de toekomst van dieselauto’s gaat. Sommigen voorspellen een groene revolutie binnen de autobranche. Daarbij wordt ingezet op alternatieven voor fossiele brandstof, zoals elektrisch rijden en motoren op waterstof. Tot die tijd zullen de schone en zuinige dieselauto’s van nu hun populariteit behouden. De dieselauto heeft zich al ruimschoots bewezen qua degelijkheid en betrouwbaarheid. Dit in tegenstelling tot elektrisch rijden en het rijden op waterstof.

Een veelgehoord argument om niet voor een tweedehands diesel te kiezen is dat deze geen inruilwaarde meer heeft. De autobranche is een veranderlijke omgeving wanneer het aankomt op technologie. Alle bekende merken zijn druk bezig om elektrische auto’s te ontwikkelen met een hoge actieradius en accu’s die veel langer meegaan. Merken als Tesla, Volvo en Toyota lopen daarbij voorop, ook op het gebied van hybride auto’s. Tevens worden andere alternatieven als zuinige en milieuvriendelijke krachtbron onderzocht. Maar voorlopig zullen wij nog lekker rond moeten blijven rijden in de auto’s van nu. Investeren in de aanschaf van een aantrekkelijke diesel occasion is in dat opzicht nog steeds een prima keuze!

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.