NL aanbod

EU aanbod

Nissan Interstar Occasions

27 occasions gevonden

De Nissan Interstar is de grootste bestelbus van de Japanse autofabrikant. Hij is over twee generaties gebouwd en is gebaseerd op de Renault Master, waarmee hij veel gelijkenissen vertoont. De Interstar is een zeer veelzijdige bedrijfswagen, die in allerlei soorten en maten geconfigureerd kan worden. Het is een ietwat ondergewaardeerd model, al doet dat niets af aan zijn kwaliteit. Hij zit goed in zijn uitrusting en is voorzien van bewezen betrouwbare techniek. Dit alles maakt het een interessante bestelbus. Ontdek op Gaspedaal.nl meer over de Nissan Interstar occasions.

Lees meer over Nissan Interstar onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Nissan Interstar

De Nissan Interstar vindt zijn oorsprong in de tweede generatie Renault Master die van 1997 tot en met 2010 wordt gebouwd. Vanwege de alliantie tussen de merken kun je de welbekende bestelbus ook krijgen bij de Japanse autofabrikant. In die periode is hij net als de Master verkrijgbaar in drie lengte- en hoogtematen. Bij de introductie van de derde generatie Master wordt de Interstar omgedoopt tot NV400, maar vanaf 2021 wordt de originele benaming weer gehanteerd. Sindsdien is de Nissan verkrijgbaar in vier hoogtematen en drie lengtematen. De uitvoeringen rangeren van 5,04 tot 6,20 meter in lengte.

Uitvoeringen en bouwjaren Nissan Interstar


De Nissan Interstar is over twee generaties (1997-2010, vanaf 2021) met vele dieselmotoren verschenen. Het gaat in ieder van de uitvoeringen om viercilinders waarbij de inhoud tussen de 2.2 en 2.5 liter ligt. Het vermogen rangeert 100 tot 180 pk. Hij is op vele manieren te configureren. Je kunt hem bijvoorbeeld krijgen met voorwielaandrijving, maar ook met achterwielaandrijving. Zoals gebruikelijk bij bedrijfswagens is een handgeschakelde versnellingsbak standaard, maar voor een meerprijs kun je ook een automaat krijgen. Daarbij zijn er tal van uitrustingspakketten uitgebracht om de Interstar verder op te vullen met extra?s.

Nissan Interstar occasions


Aanvankelijk wordt de Nissan Interstar overschaduwd door concurrerende modellen, waaronder de Renault Master waarop hij is gebaseerd. Na het succes van de NV400 en de omdoping tot Interstar in 2021, is de populariteit wat toegenomen. Vandaar dat je een stuk meer recente Nissan Interstar occasions tegenkomt. Hoewel hij in allerlei maten verkrijgbaar is, blijkt de L2H2 configuratie het best in de smaak te vallen. Een automatische versnellingsbak is vrij schaars, het gros van de tweedehands uitvoeringen heeft een handbak. In de meeste gevallen komt hij als gesloten bestelbus, maar als je goed zoekt, vind je ook occasions met laadbak.

Alternatieve occasions


Het meest voor de hand liggende alternatief voor een Nissan Interstar occasion is in feite dezelfde bestelbus, maar met een andere naam: de NV400. Zoek je een bedrijfswagen van kleiner formaat, dan heeft de Japanse fabrikant enkele modellen die uitkomst bieden. Direct onder de Interstar staat bijvoorbeeld de NV300, die ook wel Primastar wordt genoemd. Ook vind je bij het bedrijf de NV250 en de NV200 die nog kleiner zijn. Zo heeft Nissan een compleet aanbod aan bedrijfswagens. Wanneer je een occasion zoekt in deze categorie, kun je dus prima bij dit merk terecht.

Prijzen Nissan Interstar occasions


De prijzen van Nissan Interstar occasions lopen behoorlijk uiteen. Dit heeft te maken met het feit dat er tussen de twee generaties van het model ruim een decennium zit. Enerzijds is een vroege Interstar zeer betaalbaar, maar wil je een moderne uitvoering, dan betaal je een veelvoud. Mettertijd zullen prijzen dalen. Afhankelijk van de staat van de occasion, de tellerstand, het bouwjaar en de uitvoering kan de prijs variëren. Verder zijn prijzen van Nissan Interstar occasions grotendeels in lijn met rivaliserende modellen, waaronder de Renault Master en Volkswagen Crafter.