NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Nissan Micra Occasions

We hebben 1.000 occasion gevonden

De naam verklapt het al: Micra staat al sinds 1982 op de achterklep van de kleinste Nissans. Deze drie- of vijfdeurs hatchback is dan leverbaar met een 50 pk 1.0 of 54 pk 1.2-liter viercilinder. In 1992 verschijnt de tweede generatie, naar keuze met een 1.0 of 1.3-liter benzinemotor of 1.5-liter diesel. In 2002 is het tijd voor derde generatie. Die is nogal ‘rond’ vormgegeven. In 2010 volgt generatie vier, die tenslotte in 2017 wordt afgelost door de vijfde generatie Micra. Die is, net als voorgaande generaties, te koop met verschillende benzinemotoren en een dieselvariant.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 467 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Nissan Micra is de eigenzinnige stadsauto voor een budget

De Nissan Micra is een compacte stadsauto voor vier à vijf personen die al sinds 1982 wordt gebouwd. Opmerkelijk genoeg is de Micra over de jaren slechts viermaal volledig vernieuwd; dit gebeurde in 1992, 2002, 2010 en 2016. Tussentijds heeft de Nissan Micra ook meermaals een facelift als opfrisser gekregen, om onder andere uiterlijke wijzigingen aan te brengen en de techniek fijn te slijpen. De Micra staat bekend om zijn speelse looks, degelijke techniek en zuinige motoren, die de auto tot een aangenaam onderdeel van de familie maken.

Sinds zijn lancering heeft Nissan de Micra in tal van uitvoeringen en varianten op de markt gebracht. Tegenwoordig is de Nissan Micra enkel verkrijgbaar als vijfdeurs hatchback, dat is al zo sinds 2011. Daarvoor werd de Micra ook geleverd als driedeurs hatchback en als driedeurs C+C, een vriendelijk ogende cabriolet om voor een aardig bedrag de open lucht te kunnen ervaren. Vanwege de alliantie tussen Nissan en Renault deelt de Micra zijn techniek met, bijvoorbeeld, de van het Franse automerk. Om die reden zijn er ook motoren in de Nissan Micra te vinden die eveneens in Renault-modellen liggen.

De Nissan Micra heeft een groot occasion aanbod

Een Nissan Micra occasion uitzoeken kan nog een behoorlijke opgave zijn. De Micra behoort tot de populairste stadsauto?s en er zijn veel mogelijkheden. Veel van Nissan Micra modellen van de eerste generatie zijn niet meer beschikbaar vanwege ouderdom, tenzij je een mooie oldtimer kunt vinden ? al zal je daar wel de portemonnee voor moeten trekken. De tweede generatie van de Micra is nog goed vindbaar, maar inmiddels al redelijk verouderd. Vanaf de derde generatie begint de Nissan Micra echt een eigen karakter te krijgen, dankzij experimenteel lijnwerk en bolvormige koplampen. Ook de vierde en vijfde generatie hebben een bijzonder design dat gemakkelijk te onderscheiden is van de concurrentie, bestaande uit onder andere de Volkswagen Polo en Suzuki Swift.

Qua techniek kun je veel kanten op met de Nissan Micra, al bestaat het aanbod aan tweedehands modellen voornamelijk uit kleine, zuinige benzinemotoren. De Micra heeft altijd voorwielaandrijving. Wel kan er al sinds de jaren ?80 een automatische versnellingsbak in de Nissan Micra worden geplaatst, dat was destijds erg speciaal. Een handbak is standaard. Je moet de Micra niet kopen voor zijn wegligging; hoewel je comfortabel en zonder zorgen van A naar B kunt met de Nissan, mist deze het scherpe rijgedrag van, bijvoorbeeld, een Ford Fiesta. De Nissan Micra blinkt wel uit op gebied van betrouwbaarheid en kan bovendien in tal van verschillende uitvoeringen worden gekozen.

Een tweedehands Nissan Micra kopen, dit moet je weten

Een van de zekerheden bij het kopen van een tweedehands Nissan Micra is dat je er niet te veel geld aan zal hoeven besteden. De betrouwbaarheid is over het algemeen erg goed, de motoren zijn zuinig en de aanschafprijs is alleszins redelijk. Je moet het wel heel bont maken wil je een Nissan Micra occasion kopen die je meer dan 20.000 euro kost. Lukt dit je wel, dan gaat het om een hagelnieuw model in een luxe, dure uitvoering. Een Nissan Micra is ideaal als je een beperkt budget hebt en geen grote gezinsauto zoekt. Bij een prijs van 5.000 euro heb je het voor het uitzoeken met de tweedehands Nissan Micra modellen: van een vroeg exemplaar van de vierde generatie tot een uitgedoste versie van de derde generatie.

Dat de Nissan Micra een budgetauto is, blijkt wel uit de opties die hebt op het gebied van brandstof en transmissies. Er zijn nauwelijks diesels vindbaar of exemplaren met een automatische versnellingsbak. Dit zijn dan ook de zuinigste en meest betaalbare varianten op de markt. Wel heb je de keuze uit allerhande uitrustingsniveau?s. Een basismodel zal in veel gevallen al voldoen. Standaard is een Nissan Micra uitgerust met de belangrijkste voorzieningen.

Meer Nissan Micra modellen

Bekijk ook Nissan Micra occasions of meer informatie over de Nissan Micra op AutoTrack en Nissan Micra occasions op AutoWereld.