Volkswagen Tiguan Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
2073 resultaten

Tweedehands Volkswagen Tiguan

Volkswagen introduceerde de Tiguan in 2007 om een graantje mee te pikken in de lucratieve markt voor compacte crossover suv’s. De auto staat op de-zelfde bodemplaat als de Golf V/VI en gebruikt ook veel van diens techniek. Zowel de eerste generatie Tiguan (2007-2011) als de tweede (vooral herkenbaar aan een geretoucheerde neus) is er met keuze uit een 1.4 of 2.0 direct ingespoten benzinemotor en een 2.0 TDI diesel, allemaal in verschillende vermogenssmaakjes. De Tiguan heeft naar keuze voorwiel- of vierwielaandrijving (in Volkswagen taal: 4Motion) en van zowel de diesels als de benzinemotoren zijn er zuiniger versies leverbaar met BlueMotion Technology. Ook zijn er versies met Volkswagens automatische DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling.

Tiguan

De Tiguan is vooral een lifestyle-auto; als werkpaard is hij echter wel geschikt omdat hij zware aanhangers (en caravans) kan trekken. De Tiguan is een compleet uitgeruste, goed afgewerkte auto, maar rijdt minder comfortabel dan bijvoorbeeld een Golf. Bekende problemen doen zich voor met de direct ingespoten benzinemotoren, die soms last hebben van interne vervuiling of lekkende koppakkingen. DSG-transmissies die veel zwaar werk hebben moeten doen kunnen herrie maken en minder soepel schakelen. Bij de diesels gaat de turbo bovengemiddeld vaak stuk. Check voor aankoop de onderhoudsgeschiedenis van de auto dus goed.
Vooral in de eerste twee bouwjaren deed de Tiguan het qua verkopen prima en vooral die auto’s worden als tweedehands veel aangeboden. De prijzen zijn, zeker vergeleken met sommige concurrenten, echter nog relatief hoog. Kijk daarom ook eens naar rivalen uit de felbevochten suv-markt als de Ford Kuga, Kia Sportage, Toyota RAV4, Nissan Qashqai, Audi Q3 of BMW X1.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.