NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Skoda Occasions

6.787 occasions gevonden

Skoda is een automerk uit Tsjechië dat sinds de jaren negentig onderdeel is van de Volkswagen Group. Het bedrijf is echter veel ouder dan dat. De eerste bouwstenen worden gelegd in 1859. Tegenwoordig staat het in de markt als een budgetmerk, maar die titel doet het merk eigenlijk tekort. De focus ligt op het maken van praktische, voordelige auto's die ideaal zijn voor gezinnen. Bevind je je in zo'n situatie en zoek je naar een tweedehands auto, dan doe je er goed aan te kijken wat het merk allemaal te bieden heeft. Ontdek op Gaspedaal.nl meer over Skoda occasions.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 18.997 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Over Skoda auto's

Het verhaal van Skoda begint in 1859, wanneer een voorloper van het huidige merk wordt opgericht onder de noemer Laurin & Klement. Aanvankelijk richt het zich op het produceren van fietsen en later motorfietsen, vanaf 1905 worden de eerste auto's gemaakt. In 1925 volgt een fusie met machinefabrikant Skoda. In de Tweede Wereldoorlog wordt het Tsjechoslowaakse bedrijf opgeslokt door de oorlogsmachine van de Duitse bezetters, na afloop zijn de fabrieken verwoest.

WederopbouwNa de wederopbouw vervolgt Skoda met de productie van allerlei voertuigen. De val van de Sovjet-Unie in 1991 biedt mogelijkheden voor de fabrikant: na een benadering van Volkswagen hapt het toe. Binnen de merkstrategie van de VW Group wordt Skoda gepositioneerd als budgetmerk met de focus op het bouwen van praktische, ruime en voordelige modellen. Je krijgt bij Skoda veel waar je voor geld zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en voorzieningen.

Recente Skoda occasionsDe auto's van Skoda worden sinds de overname door de Volkswagen Group gericht op gezinnen. Het doel van de modellen is om je leven een beetje makkelijker te maken. Dit is terug te merken aan, bijvoorbeeld, de binnenruimte van een Skoda: qua zit- en bagageruimte behoren de auto's veelvuldig tot uitblinkers in hun klasse. Bovendien zijn ze voorzien van allerlei handige oplossingen, zoals paraplu's in deuren of onder stoelen en bagagenetten. Laat er geen twijfel over bestaan dat een Skoda occasion een trouwe kompaan is. Hieronder zie je een overzicht van de modellen die de laatste jaren zijn geleverd: • Skoda Citigo: De kleinste Skoda die je kunt krijgen, is een stadsauto genaamd Citigo. Het hoekige autootje is bijzonder praktisch, zuinig en wendbaar en daarmee ideaal voor korte afstanden in binnensteden, al kun je er net zo goed voor langere tijd mee op pad.


 • Skoda Fabia: In 1999 wordt een van de inmiddels populairste Skoda's onthuld in de vorm van de Fabia, een compacte hatchback die plaats biedt aan maximaal vijf personen. Het model is met de jaren wat gegroeid en is naast de hatchback variant ook verschenen als sedan en stationwagon.


 • Skoda Kamiq: Skoda is sinds enige tijd flink aan de weg aan het timmeren op het gebied van crossovers. De Kamiq is daar het bewijs van, als kleinste telg uit de reeks. De crossover sluit aan in het compacte B-segment.


 • Skoda Karoq: In de line-up van crossovers en SUV's staat de Karoq direct boven de Kamiq. Hij is daarmee net een maatje groter en een perfecte middenweg tussen de kleine crossover en de Kodiaq, een volwaardige SUV.


 • Skoda Kodiaq: Als je een Skoda zoekt die de ruimte maximaliseert, dan kan de Kodiaq uitkomst bieden. Het is de grootste auto in de catalogus van de Tsjechische fabrikant. Dit wordt benadrukt door het feit dat de Kodiaq optioneel leverbaar is met maximaal zeven stoelen.


 • Skoda Octavia: Als kleine gezinsauto is de Octavia een van de populairste modellen van Skoda. Het model, verkrijgbaar als vierdeurs sedan of vijfdeurs stationwagon, opereert in het C-segment en schaart zich daarmee onder de grotere, luxueuzere Superb.


 • Skoda Rapid: Skoda komt in 2012 met een ruime vijfdeurs hatchback die qua formaat boven de Fabia komt te staan. Het leven van de Rapid is van relatief korte duur, in 2019 valt het doek en wordt deze vervangen door de Scala.


 • Skoda Roomster: Vanaf 2006 levert Skoda een zeer praktische, compacte personenvervoerder in de vorm van de Roomster. Qua design heeft het model veel weg van een ludospace bestelauto, al wordt de hoeveelheid ruimte hierbij ingezet om de passagiers in zoveel mogelijk comfort te vervoeren. De MPV verdwijnt in 2015 van het toneel.


 • Skoda Scala: Skoda pakt flink uit met de introductie van de Scala. De vijfdeurs hatchback krijgt een strak, sportief design en een fraai interieur om zo een nieuw tijdperk voor het merk in te luiden. Skoda is nog altijd de praktische en voordelige telg uit de VW-familie, maar doet sindsdien niet onder op het gebied van stijl en sportiviteit.


 • Skoda Superb: Een van de meest luxe modellen die Skoda in het gamma heeft, is de Superb. De naam geeft het al weg. Er zijn zeeën van ruimte in de Superb, die verkrijgbaar is als vierdeurs sedan of vijfdeurs stationwagon.
Elektrische Skoda occasionsSkoda is geen voorloper op het gebied van elektrificatie. Het Tsjechische merk komt pas in 2020 met haar eerste EV op de proppen. Dit zegt echter weinig over de kwaliteit van de modellen die het op de markt heeft gebracht. Integendeel, de EV's van Skoda zijn stuk voor stuk indrukwekkende auto's en er zit nog veel meer in de pijplijn. Hieronder een overzicht van de volledig elektrische Skoda's die je op Gaspedaal.nl kunt vinden: • Skoda Citigo-e iV: Het elektrificeren van Skoda's kleine stadsauto, de Citigo, is even logisch als voor de hand liggend. Het resultaat mag er zijn: de compacte vijfzitter is lekker rap en heeft een actieradius van grofweg 270 kilometer ruim voldoende voor korte afstanden.


 • Skoda Enyaq iV: De Enyaq iV is de eerste serieuze EV van Skoda. De stijlvolle, futuristische en luxe crossover is van de grond af opgebouwd en is gebaseerd op het bekende MEB-platform voor elektrische auto's van Volkswagen.