NL aanbod

EU aanbod

Hatchback Occasions

97.485 occasions gevonden

De keuze voor een hatchback is voor veel mensen snel gemaakt door de aantrekkelijk gevormde kont die bij een hatchback hoort. Het is immers één van de belangrijkste kenmerken en dé reden waarom zoveel mensen kiezen voor een hatchback occasion. Praktische voordelen in combinatie met elegante schoonheid. Klinkt dat niet aantrekkelijk?

Lees meer over Hatchback onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De kleine broer van de stationwagon

Al decennia lang zweren talloze autoliefhebbers bij een stationwagon of hatchback occasion. De belangrijkste reden is het surplus aan bagageruimte en de optimale toegankelijkheid van de laadruimte achterin. De hatchback ? ook wel liftback of fastback genoemd ? heet zo omdat de achterruit onderdeel is van de achterklep en deze met het openen van de bagageruimte dus mee omhoog gaat. Net als de stationwagon hebben ook de meeste hatchbacks vijf deuren (kleinere modellen drie), waarbij de achterklep als deur wordt meegerekend. Het grootste verschil zit hem in de lengte. Een hatchback is korter dan een stationwagon. Door zijn kortere en gedrongen vormgeving oogt een hatchback over het algemeen wat stoerder en sportiever dan een sedan of coupé.

Ideale gezinsauto en boodschappenwagen

De karakteristieken, compact en toch ruimtelijk, zorgen ervoor dat hatchback occasions vooral als gezinsauto en boodschappenwagen heel populair zijn. Ze bieden volop beenruimte en comfort voor de inzittenden voor en achterin de auto. Naast het feit dat de meeste auto?s van dit type standaard al een behoorlijke bagageruimte hebben, kan deze ook nog eens flink worden uitgebreid door de rugleuning van de achterbank geheel of gedeeltelijk neer te klappen. Dat is met name erg handig voor de boodschappen en het vervoeren van grotere spullen. De korte versie van een stationwagon is ook handig in het drukke stadsverkeer. Daar komen zijn korte draaicirkel en bescheiden lengte bij het inparkeren prima van pas.

Goed op de kleintjes letten

Als je op www.gaspedaal.nl gaat zoeken naar een goede tweedehands hatchback, let dan ook zeker goed op de kleintjes. Populair in het kleinere en goedkopere segment zijn bijvoorbeeld de Toyota Aygo, Ford Ka, Opel Corsa, Kia Picanto en Fiat Panda. Stuk voor stuk kleine, zuinige en wendbare auto?s met opvallend veel passagiers- en bagageruimte. Ons advies is om voor jezelf eerst te filteren wat je wilt of kunt besteden aan een hatchback occasion. Wil je een auto op , of wellicht een ? Kijk voor jezelf hoeveel km je per jaar ongeveer rijdt. Als je relatief weinig rijdt is het niet zo erg als er al een behoorlijk aantal kilometers op de teller van je nieuwe aankoop staat. Als je de hatchback occasion veel intensiever gaat gebruiken voor werk en privé dan is de aanschaf van een jongere tweedehands die weinig gereden heeft aan te bevelen. Voor je gericht gaat zoeken is het handig om op dit soort vragen voor jezelf al een antwoord te hebben. Dromen van een luxe Mercedes-Benz, BMW, Audi of Porsche is leuk, maar kijk liever realistisch welke auto het beste bij jouw wensen en mogelijkheden past. Dat geldt overigens niet alleen bij de aanschaf van een hatchback occasion, maar voor iedere tweedehands auto.