Mazda Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
6772 resultaten

Tweedehands Mazda

De Japanner Jujiro Matsuda richtte in 1930 Mazda Motor Corporation op. De naam van het merk refereert, behalve aan zijn familienaam, ook aan Ahura Mazda. Dat was voor vroege beschavingen in West Azië een god van wijsheid. Mazda Motor Corporation maakte eerst alleen motorfietsen, halverwege de jaren dertig volgden bestelauto’s. Pas in 1960 introduceerde Mazda zijn eerste personenauto, de Mazda R360 coupé.

Wankelmotoren

Kort daarna sloot het merk een overeenkomst met het Duitse NSU voor het gebruik en het verder ontwikkelen van zogenaamde wankelmotoren. Die dreven generaties lang het sportieve topmodel, de RX-7 (vanaf 1978), aan. De eerste wankelmotor introduceerde het merk in de Mazda Cosmo Sports 110S in 1967. Dit model was de eerste in serie geproduceerde auto met deze exotische techniek en om die reden tegenwoordig een gewild collectors item. Zes jaar later ontstond met de 929 de modelaanduiding met drie cijfers die al decennialang kenmerkend is voor het merk. De in de compacte middenklasse opererende 323 werd een groot succes evenals het middenklasse model, de 626. De 3 en 6 volgden deze modellen begin jaren nul op. Bijzondere vermelding verdient de MX-5. Met deze auto zetten de Japanners de roadster (een sportieve cabriolet) weer op de kaart. De vierde generatie van dit model, een samenwerking met Alfa Romeo, kwam in 2015 op de markt en op vrijdag 22 april 2016 rolde in Hiroshima de 1.000.000e Mazda MX-5 van de band.

Mazda

Ben je op zoek naar een Mazda occasion? Het aanbod tweedehands Mazda modellen is ruim op Gaspedaal.nl. Hedendaagse modellen CX-5 (een SUV), CX-3 en de 2 (een midi-MPV) worden vaak tweedehands gekocht.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.