Tweedehands brommobiel kopen

De brommobiel is een klein gemotoriseerd voertuig met een beperkte maximumsnelheid. In Nederland is deze snelheid zowel binnen als buiten de bebouwde kom 45 kilometer per uur. Een brommobiel wordt over het algemeen uitgerust met een interne verbrandingsmotor of een elektromotor. Het maximale toegestane vermogen is 4 kilowatt, de maximum cilinderinhoud is 50 cc en de brommobiel mag niet meer dan 350 kilogram wegen. Ben je op zoek naar een tweedehands brommobiel? Op Gaspedaal.nl staan honderden brommobiel occasions te koop.

Brommobiel zoeken

 

Brommobiel occasions

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Brommobiel regelgeving

In de Nederlandse wet wordt de brommobiel beschouwd als een bromfiets. De brommobiel moet echter wel de regels van een personen- of bestelauto volgen. De bestuurder moet in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs. Voor een brommobiel hoeft geen wegenbelasting betaald te worden, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen om een brommobiel aan te schaffen. Een brommobiel heeft aan de achterzijde dezelfde kentekenplaat als een bromfiets. Aan de voorzijde van het voertuig hoeft geen kentekenplaat geplaatst te worden. Meestal wordt daarom aan de voorzijde een fantasieplaat met een eigen tekst geplaatst. Omdat een brommobiel geen gehandicaptenvoertuig is mag deze ook niet geparkeerd worden op een trottoir of een gehandicaptenplaats. Een brommobiel moet gewoon op een reguliere parkeerplaats geparkeerd worden en er moet mee op de rijbaan gereden worden. Het is ook niet toegestaan op een fietspad of fietsstrook met een doorgetrokken streep te rijden.

Elektrische brommobiel

In Nederland is de bevolking steeds bewuser van het milieu, daarom is er een toenemende groei van het aantal elektrische brommobielen in Nederland. Een elektrische brommobiel is vaak een efficient vervoersmiddel voor korte afstanden en lokaal gebruik. Steeds meer fabrikanten van brommobielen bieden elektrische modellen aan. Een golfkar is ook een voorbeeld van een elektrische brommobiel.

Brommobiel merken

 

Aixam occasions

Bellier occasions

Chatenet occasions

Grecav occasions

Ligier occasions

Microcar occasions

Th!nk occasions

Andere filters

Bedrijfswagens kopen
Cabrio kopen
Hatchback kopen
MPV occasions
Stationwagon kopen
Terreinwagen kopen