Toyota Aygo Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
3371 resultaten

Tweedehands Toyota Aygo

De Toyota Aygo is sinds zijn introductie in 2005 het kleinste model van Toyota, een zogenaamde supermini of stadsauto. De Aygo komt uit dezelfde fabriek als de Citroën C1 en de Peugeot 107 en deelt zijn techniek dan ook met deze twee zustermodellen. Auto's in deze klasse heten niet voor niets stadsauto, want met een lengte van slechts 3,4 m is het met dit kleine, overzichtelijke model makkelijk manoeuvreren. Ondanks zijn bescheiden afmetingen, kunnen kopers de Aygo als drie- en als vijfdeurs bestellen. Op technisch gebied was er keuze uit een 1,0-liter driecilinder benzinemotor van Daihatsu of een 1,4-liter dieselmotor van PSA (het moederbedrijf van Peugeot en Citroën. Deze laatste is vanwege tegenvallende verkopen (hoge belasting!) bij ons slechts geleverd tussen 2006 en 2008.

Zuinig
De benzinemotor levert een vermogen van 68 pk. Hiermee is de Aygo uiteraard geen stoplichtsprinter. Zijn sterke punt ligt, met een gemiddelde van 4,5 l/100 km, dan ook op het gebied van het brandstofverbruik. De eerste Toyota Aygo kreeg twee keer een facelift, in 2009 en 2012.
Pas in 2014 werd de tweede generatie van de Aygo geïntroduceerd. Hierbij nam de Toyota met een strak nieuw design afstand van de twee Franse zustermodellen, de Citroën C1 en de Peugeot 108. Voor aandrijving dient opnieuw een driecilinder 1,0-litermotor, deze keer echter met een gemiddeld verbruik van 3,9 l/100 km.

Toyota Aygo

Wie op zoek is naar een tweedehands stadsauto in deze klasse kan zijn hart ophalen. Naast bovengenoemd drietal is het aanbod soortgelijk aan de Toyota Aygo occasion de afgelopen jaren uitgebreid met onder meer de Volkswagen Up!, de Seat Mii, de Kia Picanto en de Hyundai i10. En dan zijn er natuurlijk ook nog de vaste waarden in de vorm van de aloude Fiat Panda en de Renault Twingo. Keuze te over dus.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.