NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Toyota Aygo Occasions

2.017 occasions gevonden

De Toyota Aygo is een zeer compacte hatchback van het Japanse merk, dat in Europa gezien wordt als een grote concurrent van andere kleine auto's, zoals de Peugeot 107, de Citroën C1, of de Kia Picanto. De Aygo is sinds 2005 op de markt en sindsdien uitgegroeid tot een bekende verschijning op de Europese wegen. Het zoeken naar een Toyota Aygo occasion is dan ook niet heel moeilijk; het aanbod is ruim en de prijs over het algemeen zeer concurrerend. Tel daar de degelijkheid en betrouwbaarheid van Toyota bij op en je hebt een zeer capabele, kleine auto voor het stadsverkeer.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 369 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Toyota Aygo occasion is slim, klein en zeer betrouwbaar

De Toyota Aygo is een hatchback en komt in een drie- en vijfdeurs uitvoering. Verwar hem niet met zijn iets grotere broer, de Toyota Yaris. Dit is eveneens een zeer compacte, kleine hatchback, maar wel degelijk een slagje groter dan zijn kleinere broer. De Aygo deelt veel techniek met de Citroën C1 en Peugeot 107, omdat hij is ontstaan uit een samenwerking tussen Toyota en de PSA-groep, waar de beide Franse fabrikanten deel van uitmaken.

De Toyota Aygo als tweedehands auto is een veilige keuze

Omdat de Toyota Aygo zo?n betrouwbaar model is, is het een zeer gewilde auto. Een Toyota Aygo als tweedehands auto is dan ook een prima plan; de auto is zuinig en bestaat uit degelijke techniek, die tegen een stootje kan. Ook is het interieur eenvoudig te bedienen. Toyota wilde de auto zo bereikbaar mogelijk maken voor alle mogelijke doelgroepen en zorgde er dan ook voor dat het dashboard niet bestond uit al te veel ingewikkelde knoppen, waarbij je een handleiding nodig hebt om ze goed te kunnen bedienen. Dit maakt de Toyota Aygo ook als tweedehands auto zeer geschikt voor mensen die gewoon willen instappen en wegrijden.

De Aygo wordt geleverd met benzine- en dieselmotoren, die geen van allen uitblinken in geweldige prestaties. De motoren hebben zuinigheid bovenaan de prioriteitenlijst staan en dat is te zien in de uitvoeringen: drie- of viercilinder motoren met vrij weinig inhoud, zorgen ervoor dat de Aygo flink wat kilometers kan maken op een volle tank. De Aygo is zodoende niet alleen goedkoop in de aanschaf, ook het op de weg houden kan met de hand op de knip.

Toyota Aygo kopen? Er is keuze genoeg

Wie een Toyota Aygo wil kopen kan zich verheugen op een ruim aanbod in Toyota Aygo occasions. Ook bij dit model geldt: hoe nieuwer de auto, hoe hoger de prijs. De nieuwste modellen Toyota Aygo occasions zullen zo rond de 20.000 euro kosten, terwijl de wat oudere, meer ingereden versies ook prima voor ongeveer 2.500 euro van eigenaar kunnen wisselen. Het is logisch dat de oudere modellen vaak wat meer gebruikerssporen hebben en wat eenvoudiger in elkaar steken dan de nieuwe versies, maar onderaan de streep zal je te maken hebben met een auto die is gemaakt om lang mee te gaan.

De Toyota Aygo is zeker niet de enige compacte hatchback op de markt en de concurrentie is dan ook moordend. Bijna elke gangbare fabrikant heeft tegenwoordig wel een kleine stadsauto in het assortiment en dus komt het op de details aan, wil een fabrikant zich onderscheiden. Sommige fabrikanten doen dit door de auto?s een retro uiterlijk te geven, zoals bij de Fiat 500 of de MINI Cooper, en anderen zetten gewoon in op een eenvoudig ontwerp en dito techniek, zodat de auto een zo groot mogelijk publiek kan bereiken. De Aygo valt duidelijk in de tweede categorie.

Meer Toyota Aygo modellen

Bekijk ook Toyota Aygo occasions of meer informatie over de Toyota Aygo op AutoTrack en Toyota Aygo occasions op AutoWereld.

Populaire zoekopdrachten