NL aanbod

EU aanbod

BMW 5 Serie Occasions

2.526 occasions gevonden

De BMW 5-serie is een sedan of stationwagon uit de hogere middenklasse, die al sinds 1972 gemaakt wordt en met name in het zakelijke segment een heel behoorlijk marktaandeel heeft. De 5-serie is een luxe, robuuste auto, die ruim voldoende plaats biedt aan een volledig gezin met bagage, maar dus ook heel goed zijn werk doet als zakelijke auto. Het succes van de 5-serie is af te lezen uit het feit dat we inmiddels toe zijn aan de zevende generatie van dit model. BMW 5-serie occasions zijn ruim vertegenwoordigd op de markt en wie een goed exemplaar wil, zal hiervoor wel wat dieper in de portemonnee moeten kijken dan bij een wat minder luxe auto.

Lees meer over BMW 5-serie onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 8.982 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De BMW 5-serie is een luxe model uit de hogere middenklasse

De BMW 5-serie was lange tijd alleen verkrijgbaar als sedan. Pas in 1991 bracht BMW de touring op de markt - BMW noemt een stationwagon een ?touring? - en sindsdien is deze uitvoering niet meer van het toneel verdwenen. Een 5-serie is vrij groot, een slag groter dan de BMW 3-serie, en uitgevoerd met de nodige luxe. De auto is met name bedoeld voor lange ritten, waarbij de bestuurder zo comfortabel mogelijk van A naar B wordt vervoerd.

Een BMW 5-serie occasion is een luxe, aangename auto om in te zitten

BMW wilde met de 5-serie een auto neerzetten die in het zakelijke segment voor goede verkoopcijfers kon zorgen. Dat betekende dat het merk een auto moest bouwen die een ingetogen voorkomen heeft, terwijl het een zo prettig mogelijke omgeving is voor de bestuurder en diens passagiers. Deze filosofie resulteerde dus in de 5-serie, die zich heeft ontwikkeld tot een betrouwbare, zeer robuuste auto. Tot de zesde generatie, kwam de 5-serie alleen met een benzine- of dieselmotor. Er was flink wat te kiezen in deze reeks; van een 1.8 liter diesel, tot een enorme V8 of zelfs V10 in de M5. Inmiddels is er ook een hybride 5-serie.

De M5 is een BMW 5-serie occasion met buitengewoon veel vermogen en echt bedoeld voor een specifieke hoek in de markt. De auto is uiterlijk vrijwel niet te onderscheiden van een normale 5-serie en biedt dus alle ruimte voor een compleet gezin, maar onder de motorkap is het verschil enorm. Het is dan ook niet gek dat deze variant van de BMW 5-serie occasions de duurste van allemaal is.

Een BMW 5-serie kopen hoeft niet moeilijk te zijn

Met een auto die zoveel succes kent als deze, is een BMW 5-serie kopen niet heel moeilijk. Wel moet je echt rekening houden met het feit dat veel van deze auto?s behoorlijk wat kilometers op de teller hebben staan, zodat er de nodige slijtage kan optreden. De 5-serie is over het algemeen een betrouwbare en robuuste auto, maar als er een keer wat aan moet gebeuren, kan dit flink in de papieren lopen. De prijs van een 5-serie is over het algemeen hoger dan van sedans van merken als Renault, Peugeot, Opel of Mazda. Hiervoor krijg je wel de nodige luxe terug, die je in die modellen weer niet vindt.

Het mag geen verrassing heten dat de voornaamste concurrentie van BMW 5-serie occasions komt uit eigen land. De en de Audi A6 zijn zeer vergelijkbaar en worden altijd naast de 5-serie gezet als het gaat om luxe sedans. Qua prijs doen ze niet voor elkaar onder, maar de 5-serie onderscheidt zich door zijn rijgedrag dat, net als bij de 3-serie, vaak net even wat strakker en meer responsive is dan bij de concurrentie.

Meer BMW 5 serie modellen

Bekijk ook BMW 5 serie occasions of meer informatie over de BMW 5 serie op AutoTrack en BMW 5 serie occasions op AutoWereld.