Nissan Pathfinder Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
19 resultaten

Tweedehands Nissan Pathfinder

Wanneer je een robuuste, lekker ruime en krachtige Nissan wilt gaan rijden, dan kan je via GasPedaal.nl zoeken naar een Nissan Pathfinder. Deze 4x4 rijdt standaard met een reguliere achterwielaandrijving, maar wanneer het nodig is dan wordt de vierwielaandrijving vanzelf ingeschakeld. De lage gearing is al in meerdere 4x4 modellen van Nissan gezien. Natuurlijk heb je de keuze uit meerdere bouwjaren van de tweedehands Nissan Pathfinder. De laatste generatie werd enkele jaren geleden gepresenteerd, waardoor je bij GasPedaal.nl ook zeker goed terecht kan voor een relatief jonge Nissan Pathfinder occasion.

De nieuwste generatie

Er kan een heel duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen de eerste en de laatste generatie van de tweedehands Nissan Pathfinder. De eerste modellen konden namelijk omschreven worden als echte 4x4 modellen, ofwel terreinwagens, terwijl de recente uitvoering eigenlijk een echte SUV is. Wel is het zo dat de nieuwe generatie van de Nissan Pathfinder is voorzien van de lage gearing en het ladderchassis van de terreinwagen. Toch wordt er niet van een crossover gesproken, maar van een SUV.

Meerdere aandrijfmogelijkheden

De tweedehands Nissan Pathfinder is er met meerdere aandrijfmogelijkheden. Op de eerste plaats is er de terreinstand 2WD, waarbij je uitsluitend gebruik maakt van de achterwielaandrijving. Daarnaast kan je de auto ook op de ‘auto’-stand zetten, waarbij de voorwielen bijspringen wanneer dit nodig is. In dit geval wordt er gezorgd voor een maximale koppel van 50/50 tussen de voorwielen en de achterwielen. Vervolgens is er de terreinstand 4H. hierbij vindt er een vergrendeling plaats van het differentieel en wordt de trekkracht voor de helft gelijk verdeeld. Tot slot is er de terreinstand 4L. Dit is de 4WD met lage gearing. Er zijn zowel benzine- als dieseluitvoeringen. Daarnaast zijn er handgeschakelde modellen en automaten te vinden. De ervaring is dat de dieseluitvoering in automaat behoorlijk wat geluid maakt. Hier hebben de andere combinaties geen last van.

Veel ruimte in de gebruikte Nissan Pathfinder

De tweedehands Nissan Pathfinder is een uitstekende keuze voor grote gezinnen. De auto biedt namelijk ontzettend veel ruimte. Het is bij de Pathfinder namelijk mogelijk om een complete derde rij zittingen te realiseren in de auto. De armleidingen voor deze rij zijn in de bodem van de auto verzonken, waardoor deze geen ruimte innemen wanneer je deze derde rij niet wilt gebruiken. Als je de derde rij niet gebruikt, dan heb je vanzelfsprekend ook veel meer laadruimte. Het interieur, waarvan het dashboard volledig overeen komt met die van de tweedehands Nissan Navara, is luxe, modern en biedt alle passagiers voldoende ruimte om comfortabel te zitten.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.