NL aanbod

EU aanbod

Nissan E NV 200 Evalia Occasions

25 occasions gevonden

De Nissan e-NV200 Evalia is een zevenzits personenbus met een volledig elektrische aandrijflijn. Daarmee is het de gezins georiënteerde tegenhanger van de reguliere e-NV200. Hij blinkt in het segment uit met zijn uitstekende betrouwbaarheid en techniek, onder meer bekend van de populaire Leaf. De e-Evalia heeft een ingetogen design met een utilitair interieur. Dankzij de riante binnen- en bagageruimte is het een zeer praktisch model. Dit maakt hem als occasion zeer bruikbaar. Ontdek meer over Nissan e-NV200 Evalia occasions op Gaspedaal.nl.

Lees meer over Nissan e-NV200 Evalia onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Nissan e-NV200 Evalia

Voor autofabrikanten is het doorgaans een kleine stap om van een bestelbus een personenversie te maken. Het is dan ook geen verrassing dat Nissan in 2011 met de Evalia op de proppen komt als tegenhanger van de NV200. En het is evenzo logisch dat er met de introductie van de e-NV200 een volledig elektrische variant van de Evalia volgt. Die wordt gelanceerd in 2014 en ondergaat in 2018 een aantal belangrijke technische aanpassingen, met als grootste pluspunt een vergroting van de actieradius. De Nissan e-NV200 Evalia is een van de eerste EV?s die tegen een lage prijs zeven personen vervoert.

Uitvoeringen en bouwjaren


De introductie van de Nissan e-NV200 Evalia vindt plaats in 2014. Aanvankelijk is hij verkrijgbaar met een 24 kWh accupakket, waarmee zo?n 180 kilometer afgelegd kan worden. Bij een opfrisbeurt in 2018 wordt de batterij opgewaardeerd tot een inhoud van 40 kWh. Het is een welkome verandering, daar het rijbereik toeneemt tot 280 kilometer. Het hangt van je rijgedrag of je dit ook daadwerkelijk haalt. Er is telkens één uitvoering van de Nissan e-NV200 Evalia op de markt, die altijd voorzien is van een 109 pk sterke elektromotor. Verwacht dan ook geen verbluffende prestaties, hij biedt gewoonweg betrouwbaar, degelijk vervoer.

Nissan e-NV200 Evalia occasions


In het gamma van Nissan is de e-NV200 Evalia een relatief onbemind model. Er is een klein aanbod occasions waaruit je kunt kiezen. Enigszins opvallend, maar niet geheel onlogisch is dat de e-Evalia in de uitvoering voor zeven personen het vaakst is gekozen. Als je in de markt bent voor een elektrisch personenbusje, maar zoals wel meer mensen last hebt van range anxiety, doe je er goed aan om occasions vanaf 2018 te kiezen. Die is namelijk voorzien van het accupakket uit de Nissan Leaf, waarmee de actieradius van 180 tot 280 kilometer stijgt. Alle uitvoeringen hebben een automaat.

Alternatieve occasions


Er zijn bij Nissan meerdere alternatieven te vinden voor de e-Evalia. Een voor de hand liggend voorbeeld is natuurlijk de e-NV200, de bestelversie van hetzelfde model. Ben je uit op een auto die beter past bij het gezinsleven, dan vind je uitkomst in de Qashqai met zeven zitplaatsen. Qua comfort en luxe zit deze een niveau hoger, wat vooral fijn is voor lange ritten. Een nadeel is dat de Qashqai nooit is geleverd met een volledig elektrische aandrijflijn. Hoeven er niet zeven personen in, dan kun je de Ariya bekijken ? een zeer stijlvolle, ruime en krachtige EV.

Prijzen Nissan e-NV200 Evalia occasions


Een van de redenen dat de Nissan e-NV200 Evalia ans occasion aantrekkelijk is, heeft te maken met het feit dat hij tegen een scherpe prijs zeven zitplaatsen biedt in een EV. Bij de tweedehands modellen merk je dat de prijzen dalen, en dan met name voor de eerste generatie van 2014-2018. Het prijsverschil is vooral een gevolg van de verschillende accupakketten. Een nieuwere uitvoering kan hierdoor wel dubbel zoveel geld kosten. Prijzen van Nissan e-NV200 Evalia occasions zijn dan ook vooral afhankelijk van het accupakket, evenals de staat van de auto, de tellerstand en de uitvoering.