NL aanbod

EU aanbod

Mercedes Benz E Klasse Occasions

1.694 occasions gevonden

Het is geen understatement om het succes van Mercedes Benz voor een deel bij de E-Klasse te leggen. De luxe en vooruitstrevende middenklasser is een van de absolute kaskraker van Mercedes geweest. De E-Klasse gaat dan ook al tien generaties mee, alhoewel maar vijf van die modellen de inmiddels zo bekende naam dragen. De iconische W124 (1986-1995) markeert zowel het begin van de E-Klasse als het einde van de oorspronkelijke modellijn die leidde tot de huidige benaming. Sindsdien heeft Mercedes de E-Klasse in rap tempo doorontwikkeld tot het model dat we nu kennen: de W213. De vijfde officiële generatie van de E-Klasse debuteert in 2016 als de nieuwste en meest geavanceerde versie die Mercedes tot dan toe heeft gemaakt.

Lees meer over Mercedes-Benz E-klasse onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 6.516 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Mercedes E-Klasse is al decennialang de maatstaf

De Mercedes E-Klasse was aanvankelijk alleen leverbaar als sedan en stationwagon, in latere jaren verscheen hij ook als cabriolet en tweedeurs coupé. Mercedes maakt ook een avontuurlijke All-Terrain uitvoering. Iedere generatie van de E-Klasse wordt standaard geleverd met achterwielaandrijving, maar het model is tevens verkrijgbaar met 4Matic vierwielaandrijving van Mercedes. De E-Klasse is een gedegen concurrent van de Audi A6 en BMW 5-serie en wordt geprezen om zijn riante binnenruimte en oerdegelijke techniek. Het is niet ongebruikelijk dat een Mercedes E-Klasse meer dan een miljoen kilometer aflegt.

De Mercedes E-Klasse is een gedegen concurrent van de A6 en 5 Serie

Als je een ruime, betrouwbare en elegante personenauto voor vijf personen zoekt, zul je ongetwijfeld uitkomen bij de Mercede-Benz E-Klasse. Mercedes is in essentie een premium automerk en dus kunnen veel van haar modellen deze rol vervullen, maar de E-Klasse is misschien wel de beste optie. Hij is groter en geavanceerder dan de , maar veel toegankelijker dan de aanzienlijk duurdere . Vooral als je comfort verlangt van je daily driver is de E-Klasse het overwegen waard: het is niet voor niets dat menig taxibedrijf een vloot van dit model heeft. Het rijgedrag van de Mercedes E-Klasse is meer verfijnd dan de BMW 5 Serie, terwijl het interieur fraaier is dan de Audi A6.

Mercedes heeft door de jaren heen allerlei varianten van de elegante middenklasser uitgebracht. Voldoende keuze dus als je een E-Klasse wilt kopen. Standaard is het model uitgerust met talloze voorzieningen voor comfort en geavanceerde veiligheidssystemen. Een E-Klasse is verder op te leuken met een van de vele optiepakketen of luxe uitvoeringen. Gespierde varianten ontbreken ook niet: sportieve rijders kunnen het nodige gooi- en smijtwerk beleven met een krachtig AMG-model, zoals de welbekende E63 die tot wel 600 pk kan hebben.

Een Mercedes-Benz E-Klasse kopen: dit moet je weten

Nieuw is een ruime personenauto zoals de Mercedes-Benz E-Klasse een fikse uitgave, maar occasions zijn er in allerlei prijsklassen. Dankzij de betrouwbaarheid, de bouwkwaliteit en het tijdloze design van de E-Klasse is een tweedehands exemplaar kopen gelukkig een realistisch alternatief. Er is er voor ieder budget wel een te vinden. Dure uitvoeringen zoals de E63 AMG kunnen richting de twee ton kosten, maar je vindt een E-Klasse ook voor minder dan 3.000 euro. Houd er wel rekening mee dat je een Mercedes goed moet verzorgen. Controleer daarom ook de onderhoudsgeschiedenis voordat je tot het kopen van een E-Klasse overgaat. De onderhoudskosten van een Mercedes zijn zoals je van een premiummerk kunt verwachten: relatief prijzig. Laat dit je niet afschrikken, want met een degelijk exemplaar kun je nog jaren ? zo niet de rest van je leven ? door.

Mercedes-Benz E-Klasse occasions zijn er in allerlei smaken. Wel is er een duidelijke meerderheid aan E-Klasse modellen die uitgerust zijn met een benzinemotor en een automatische versnellingsbak. Dat is niet onlogisch, gezien de E-Klasse vooral is gebouwd met het oog op comfort: handmatig schakelen past niet zo goed in dat plaatje.