NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Ford Focus Occasions

4.044 occasions gevonden

De Ford Focus is een zeer goed verkochte gezinsauto van Ford, die al sinds 1998 gebouwd wordt. Occasions van de Ford Focus zijn buitengewoon talrijk en dat komt doordat de Focus eigenlijk sinds het begin van zijn leven zeer populair is gebleken en nog altijd geldt als een van de bestverkochte middenklassers. Een Ford Focus occasion kopen is dan ook niet moeilijk; ze komen in alle soorten en maten, in alle prijsklassen en in alle staten.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 3.693 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Ford Focus occasion is een veelzijdige gezinsauto met prima rijeigenschappen

De Ford Focus zag eind jaren ?90 het levenslicht als de opvolger van de Ford Escort en sprong direct in het oog door zijn hoekige, onconventionele styling. Die styling is in de loop der jaren, toen Ford nieuwe generaties van de Focus introduceerde, wat minder spannend geworden, maar de goede basiseigenschappen van de Focus zijn onveranderd gebleven. Ford Focus occasions onderscheiden zich door hun scherpe rijeigenschappen, gecombineerd met ruimte genoeg voor een compleet gezin en hun bagage. Ook zijn ze betrouwbaar en in allerlei vormen te krijgen, waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit van zijn of haar gading.

Occasions van de Ford Focus rijden strak en zijn goed gebouwd

Ford wilde met de Focus de concurrentie aan met andere, populaire middenklassers. En wie de strijd aan wil gaan met de Volkswagen Golf of de Opel Astra, zal met iets bijzonders moeten komen. En dat lukte; de rijeigenschappen van Ford Focus occasions zijn zo goed, dat ze auto?s als de Golf en de Astra echt overstijgen. De auto?s lijken aan de weg te plakken en sturen strak door de bochten, waardoor je je echt verbonden voelt met het stuur. Dit maakt de Ford Focus tot een auto waar het heerlijk in rijden is en waar je ook zonder problemen lange afstanden mee kan afleggen.

Ford Focus occasions komen in allerlei soorten en maten, omdat Ford wilde dat dit model bij veel verschillende doelgroepen zou aansluiten. Zo is er de hatchback, de sedan en de stationwagon. En al deze modellen worden aangedreven door een ruime selectie aan benzine- en dieselmotoren. Wie graag een zuinige en kleine motor wil, kan net zo makkelijk slagen als de klant die liever een stevige motor onder de kap heeft, omdat hij bijvoorbeeld een grote caravan wil trekken. En wie echt hard wil gaan, kan zoeken naar het topmodel; de Ford Focus RS. Deze gifkikker heeft flink wat vermogen en is een uitstekende concurrent voor de ultieme hot hatch, de Volkswagen Golf GTI.

Ford Focus kopen? Er is zeer ruime keus

Wie een Ford Focus als tweedehands auto zoekt, kan zijn hart ophalen op Gaspedaal.nl. Het aanbod is immens en je zal vooraf echt goed moeten selecteren wat de criteria voor je Ford Focus occasion moeten zijn. Zoek je een vrij nieuw model met weinig kilometers? Dan betaal je natuurlijk meer dan als je een model zoekt van de eerste generatie, die al een paar ton heeft gereden. De laagste prijs voor een Ford Focus occasion kan zo laag liggen als vijfhonderd euro en vanaf daar lopen ze op tot ruim boven de 40.000 euro voor een vrijwel nieuwe RS-versie.

Een auto in de middenklasse kan rekenen op veel concurrentie en Ford Focus occasions kunnen die concurrentie prima aan met de Golf en de Astra, maar ook met de Renault Mégane, de Kia Ceed, of de Skoda Octavia. Stuk voor stuk uitstekende auto?s, maar geen van allen met de scherpe wegligging van de Ford Focus. Qua interieur en prijs ontlopen ze elkaar niet zo gek veel.

Meer Ford Focus modellen

Bekijk ook Ford Focus occasions of meer informatie over de Ford Focus op AutoTrack en Ford Focus occasions op AutoWereld.