Occasions Friesland

Friesland staat bekend om zijn folklore. Een Fries is dol zijn eigen taal en trots op typische tradities, zoals het Skutsjesilen, Fierljeppen, Kaatsen en natuurlijk het schaatsen langs de Friesche Elfsteden. Ook de Friese volbloedpaarden zijn internationaal een begrip. Maar naast al die prachtige nostalgische elementen vind je in Friesland ook een groot aanbod van aantrekkelijke tweedehands auto’s. Het kiezen van een occasion in Friesland is kiezen uit een arsenaal aan trekpaarden, werkpaarden en luxe paarden.

Zoek occasions in Friesland

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Occasion Friesland past bij de streek

Vaak zie je dat het aanbod van tweedehands auto’s er in de Randstad heel anders uitziet dan op het platteland. In het drukke stadsverkeer kan je het beste uit de voeten met kleine, wendbare en zuinige auto’s. In de provincie rijdt men liever in grotere auto’s. Trekkracht en extra laadruimte komt op het platteland immers vaak goed van pas. Vandaar ook dat je in showrooms in polderrijke gebieden veel tweedehands stationwagens, SUV’s en terreinwagens op diesel en met een trekhaak tegenkomt. Bekende merken in het zwaardere segment, zoals Jeep en Land Rover doen het goed als occasion in Friesland.

Groene provincie

Friesland heeft opvallend veel openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s. Dat geldt voor de grotere plaatsen, zoals Leeuwarden, Heereveen, Sneek en Franeker, maar ook in de kleinere kernen en op tal van locaties langs de snelwegen. Het kopen van een nieuwe of tweedehands elektrische auto wordt daardoor voor mensen uit Friesland extra aantrekkelijk. Dat past ook wel bij het groene imago van Friesland.

GasPedaal.nl of toch ’n Elfstedentocht?

Als je op zoek bent naar een occasion in Friesland dan kun je er voor kiezen om stad en land af te rijden. Zo’n rondrit langs tal van showrooms wordt al snel een soort Elfstedentocht. Om gericht op je doel af te gaan is het verstandiger om je via GasPedaal.nl eerst goed te oriënteren wat er allemaal te koop is. Via de handige zoekfuncties heb je in no-time in het vizier waar je toekomstige auto staat. Als je online een eerste selectie maakt, is het een stuk eenvoudiger om de tweedehands auto van je dromen te vinden. Er is in alle prijsklassen op benzine, diesel, LPG en elektrisch genoeg te koop in Friesland. Met een beetje speurwerk vind je precies de occasion die je zoekt.

Zoek occasions in Friesland

Op zoek naar een occasion in een nabijgelegen plaats?

Drachten
Leeuwarden
Sneek