NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Volvo Occasions

9.760 occasions gevonden

Volvo occasions zijn auto's die in de regel zeer geschikt zijn voor zowel zakelijk als privé rijden. Auto's van dit Zweedse merk staan bekend om hun robuuste bouwstijl, veiligheid en grote bagageruimte. Volvo is ook zeer actief als het gaat om duurzaam rijden, wat zich vertaalt in meerdere hybride en volledig elektrische auto's. Het merk heeft bovendien enkele bekende klassiekers voortgebracht die nog altijd bijzonder in trek zijn, zoals is te zien in ons tweedehands aanbod.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 10.886 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Veel diversiteit bij Volvo-modellen

Volvo-modellen zijn in vier grote groepen te vinden: sedans, stationwagons, SUV’s en hatchbacks. Af en toe komt Volvo met een coupé of cabriolet, maar dat is vrij zeldzaam. Met name stationwagons van Volvo zijn al decennia zeer bekend. Hoewel de huidige modellen qua uitrusting en techniek mijlenver voor liggen op de varianten uit de jaren tachtig en negentig, zijn ze qua filosofie nog altijd gelijk. Het gaat om grote stationwagons die redelijk hoekig van vorm zijn en heel veel bagageruimte bieden. De sedans doen het goed op de zakelijke markt en de SUV’s vinden zowel zakelijk als privé veel kopers.
Een overzicht van de meest recente Volvo-modellen:

 • De Volvo S60 is een middenklasse sedan die al sinds 2000 wordt gemaakt. Wie zoekt naar een statige, betrouwbare en zakelijke sedan heeft met de S60 een uitstekend model in handen.

 • De Volvo S90 is de grote broer van de S60. Vergelijkbaar vormgegeven, maar in alles wat groter en luxer. Dit model is, net als de S60, verkrijgbaar met hybride aandrijving.

 • De Volvo V40 is een zeer populaire vijfdeurs hatchback die in 2019 uit productie is gegaan, maar nog altijd een van de meest verkochte Volvo occasions is. Het is een zeer betrouwbare auto die weliswaar niet heel veel bagageruimte biedt, maar wel het robuuste gevoel van een Volvo brengt. 

 • De Volvo V60 is de stationwagon-variant van de S60 die alle techniek deelt met de sedan. Hij is vooral geschikt voor de occasionkoper die op zoek is naar wat meer ruimte in zijn auto. Dit is waar Volvo van oudsher in uitblinkt.

 • De Volvo V90 is vervolgens weer de stationwagon van de S90. En hierbij gelden dezelfde karakteristieken als bij de S60 en V60: overal hetzelfde, maar met meer kofferbakruimte. Dus heb je nog meer ruimte nodig, dan is de V90 een goede optie.

 • De Volvo XC40 is een compacte SUV met twee grotere broers. Verkrijgbaar als hybride model is dit een zeer geschikte auto voor kleine gezinnen.

 • De Volvo XC60 is een tandje groter dan de XC40 en biedt dus wat meer ruimte dan zijn kleine broertje. Dit is een zeer populaire SUV die ruim voldoende plek biedt aan grotere gezinnen. 

 • De Volvo XC90 is de grootste SUV uit de Volvo-stal. Dit is een model dat de concurrentie aangaat met de grootste SUV’s van andere gevestigde merken en biedt zodoende niet alleen een bak ruimte, maar ook stevige motoren om al dat gewicht een beetje handig vooruit te krijgen.

 • De Volvo C40 is een volledig elektrische SUV. Het is de eerste Volvo die volledig met een elektromotor wordt geleverd en waarvoor dus geen verbrandingsmotoren beschikbaar zijn.


Volvo occasions kunnen klassiekers worden


Enkele Volvo-modellen zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot echte klassiekers. Volvo heeft altijd een eigenzinnige kijk op het bouwen van auto’s gehad en dat resulteerde vaak in zeer herkenbare modellen, die zich gemakkelijk konden onderscheiden van de massa. Enkele zeer bekende klassieke Volvo-modellen zijn:

 • De Volvo PV544 - Dit model staat beter bekend als de ‘katterug’ wegens zijn sterk aflopende daklijn. Deze klassieker kom je nog regelmatig tegen op de Nederlandse wegen. 

 • De Volvo 121, 122 en 123 - Deze drie modellen staan beter bekend als de Volvo Amazon, de fraaie sedan die is gebouwd tussen 1956 en 1970. Dit ware succesnummer uit Zweden komt nog altijd prima met het huidige verkeer mee.

 • De Volvo P1800 - Volvo maakt niet vaak een sportieve coupé, maar de P1800 was een schot in de roos. Deze zeldzame klassieker verwierf door de tv-serie ‘The Saint’ grote populariteit. Voor een goed model kun je tegenwoordig flink diep in de buidel tasten.

 • De Volvo 240 - De ultieme Volvo. Deze vierkante auto’s waren het begin van die overbekende Volvo-look. De enorme stationwagons, zeer ruime sedans en enkele coupés zijn stuk voor stuk gebouwd als een huis.

 • De Volvo 850 - Een latere variant die voortborduurde op de stijl van de 240. Nog altijd vierkant en enorm, maar vernieuwd en soms met echte kanonnen van motoren. De Volvo 850 T-5R verdient speciale aandacht. Dit was een van de krachtigste stationwagons van dat moment. Met name de krachtige varianten zijn gewild en kunnen dus soms een stevig prijskaartje hebben.


Ruim aanbod tweedehands Volvo’s


Met een merk als Volvo zul je altijd een zeer ruim aanbod aan occasions hebben. Niet alleen zijn het gewoon populaire auto’s bij een groot publiek, ze zijn ook betrouwbaar en solide gebouwd. Dat betekent dat een tweedehands Volvo vele jaren probleemloos mee gaat en dus geldt als een zeer betrouwbare occasion. De V40 behoort tot de absolute favorieten, maar ook de grotere stationwagons zijn nog altijd zeer in trek. Deze modellen bieden namelijk alles waar menigeen Volvo mee associeert: stevigheid, ruimte en een auto die moeiteloos vele kilometers op zijn teller kan rijden.

Uitvoeringen