Volvo Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
15207 resultaten

Tweedehands Volvo

Volvo werd in 1926 opgericht; de autodivisie was onderdeel van een kogellagerfabrikant. Het eerste model was in 1927 de Volvo ÖV4, maar de Zweden maakten vooral naam met ook nu nog bekende klassiekers als de Amazon, de 'Kattenrug' en de P1800. Volvo had altijd al een degelijk en veilig imago, maar de afgelopen twee decennia heeft het Zweedse merk zich ook ontwikkeld tot een premiummerk dat zich op het gebied van uitstraling en dynamiek kan meten met de Duitse concurrentie.

Veilige en betrouwbare Volvo occasions

Veiligheid en familie werden door de jaren heen belangrijke pijlers voor het merk. Hieruit kwam in 1959 de uitvinding van de driepuntsgordel voort. Later behoorde Volvo tot de pioniers die als een van de eersten airbags en ABS in de modellen toepaste.

Het familiegevoel kwam naar voren doordat stationwagons (bij Volvo Estate genaamd) al vroeg een vast onderdeel van het modellenprogramma waren. De eerste was de Amazon. Die werd gevolgd door de Volvo's 240, 740, 940, die allemaal ook nu nog populair zijn als tweedehands Volvo (allen ook als vierdeurs sedan). Daarna kwam de 850 als sedan en Estate. Zijn opvolger, de V70 heeft het lang goed gedaan, maar was na de crisis wat te duur om de grote aantallen van het decennium daarvoor te kunnen halen. Daarin kwam in 2012 verandering met de introductie van de V40.

Populaire Volvo modellen

Andere populaire modellen uit het verleden die tegenwoordig als Volvo occasion populair zijn, zijn de 440 / 460 / 480, de S40 / V40, de V50 en de S60 / V60. De goedlopende Volvo occasions zijn dus vooral wat klassiekere, oudere modellen. Voor de liefhebbers is er ook een cabriolet in de vorm van de C70. Tenslotte zijn ook SUV's het programma binnengeslopen in de vorm van de XC60 en XC90

Volvo

Het Zweedse merk Volvo staat bekend met om zijn betrouwbare modellen. Dit zie je ook terug in het aantal tweedehands Volvo's op Gaspedaal. De populairste modellen zijn de V40, de V60 en de V70.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.