NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

BMW X 1 Occasions

1.032 occasions gevonden

De BMW X1 is de kleinste SUV die je bij de Duitse autofabrikant kunt krijgen. De compacte crossover is altijd een vijfdeurs SUV. Bij zijn debuut in 2009 is de X1 gebaseerd op de BMW 3-serie van die tijd, wat ook de reden is dat de crossover standaard achterwielaandrijving heeft. Wanneer in 2015 de tweede generatie wordt onthuld, heeft BMW op verscheidene vlakken vooruitgang geboekt. Vooral het interieur en de mate van verfijning zijn verbeterd.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 3.342 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

BMW X1 review

BMW X1 E84


Na het daverende succes van de X5 en later de X3, probeert BMW het nog een segmentje lager. Het resultaat is de E84 BMW X1, de eerste BMW die in Nederland gebouwd wordt. Hij komt er (als enige X1) met achterwiel- (sDrive) en vierwielaandrijving (xDrive). De kleine crossover is een schot in de roos en Audi en Mercedes-Benz volgen dan ook met hun antwoord. BMW lepelt in de eerste versie van de E84 drie benzine- en drie dieselmotoren. Na de facelift verdwijnt de kleinste 18i, maar komt er onder de 18d nog een 16d dieselmotor bij. Bovendien wordt de 204 pk sterke 23d vervangen door een 25d waarmee de vermogens van de diesels nu variëren van 116 tot 218 pk. Voor de benzinemotoren zijn de uiterste vermogens 150 en 245 pk, waarmee de E84 X1 motorisch netjes onder het niveau van de grotere X3 blijft.

+ Deze generatie van de X1 was als enige leverbaar met achterwielaandrijving.
+ Je krijgt de ideale combinatie van BMW-kwaliteiten, hoge instap en compacte afmetingen.
+ In betrouwbaarheidstests scoort deze generatie goed.

- Het is zeker niet de knapste auto uit Beieren.
- Het weggedrag is niet zo verfijnd als bij de 3 en 5 Series uit zijn tijd.
- De bagageruimte is niet de grootste in zijn klasse.

BMW X1 F48


De BMW X1 wordt met de F48-generatie in 2016 behoorlijk strakgetrokken. Esthetisch is het een veel meer kloppende auto. Er blijft keuze uit xDrive en sDrive, alleen staat laatstgenoemde term vanaf de F48 voor voorwielaandrijving. Als in 2019 de auto wordt geüpdatet en er een X3 M verschijnt, hoopt het publiek nog op een X1 M. Die blijft echter uit. Sterkste benzineversie wordt ook niet een 35i of 30i, maar de 25i met 231 pk. Na de facelift komt er ook een hybride 25e met 220 pk. Verder zijn er een 18i (136 of 140 pk) en een 20i (192 pk). Dieselen kan met minimaal 116 en maximaal 231 pk. Alleen de kleinste 18i is met handbak te krijgen, andere benzinemotoren hebben altijd een automaat. Bij de diesels is alleen de 25d altijd een automaat.

+ Ten opzichte van zijn voorganger is hij een stuk mooier.
+ Ook het rijgedrag is met sprongen vooruitgegaan.
+ Het interieur is bovendien een stuk ruimer.

- Door zijn hogere populariteit is deze generatie relatief duur.
- Voor achterwielaandrijving ben je aan het verkeerde adres.
- Er geldt een terugroepactie voor vroege modellen – check of deze is uitgevoerd.

BMW X1 U11


In 2022 mag de U11 BMW X1 het stokje overnemen van zijn populaire voorganger. De handbak verdwijnt helemaal; elke X1 schakelt automatisch. Buiten de 18i (136 pk) worden alle benzinemotoren geholpen door een elektromotor: de 20i (170 pk) en 23i (218 pk) zijn mild hybrids, de 25e (245 pk) en 30e (326 pk) hebben een stekker. Ook bij de diesels is alleen de 18d (150 pk) ‘stand alone’. De 20d (163 pk) en 23d (211 pk) zijn mild hybrids. Helemaal van de fossiele brandstoffen afstappen kan ook met de volledig elektrische iX1. Desgewenst kun je, zoals bij veel elektrische auto’s, je milieuvriendelijke keuze aan de wereld tonen door middel van blauwe accenten aan de buitenkant. Als xDrive30 levert hij 313 pk. De 18i, 20i en 18d zijn altijd voorwielaandrijvers, de rest heeft altijd vierwielaandrijving.

+ Je hebt ruime keus uit mild en plug-in hybrids en zelfs een volledig elektrisch model.
+ Hij biedt meer ruimte dan zijn voorganger.
+ Zijn hoogwaardige interieur draagt bij aan de typische BMW-beleving.

- Ook deze X1 heeft nooit achterwielaandrijving. 
- Goedkoop is deze auto zeker niet – mede met dank aan de optiepakketten.

BMW X1 review


Na het daverende succes van zijn (destijds) grootste SUV, wist BMW dat het ook in lagere segmenten hoge ogen kon gooien met zo’n verhoogde auto. Na de X3 kwam de kleinste, de BMW X1. Vooral vanaf de tweede generatie sprak het uiterlijk meer aan, maar ook de eerste generatie is nog steeds een fijne auto. Wat haal je in huis met een BMW X1?

Rijgedrag BMW X1


BMW heeft al vanaf de X5 laten zien dat het SUV’s maakt die rijden als ‘lage’ personenauto’s. Daarin is het vaak beter dan concurrenten – die het op zich al niet slecht doen. Ook de BMW X1 is een fijn sturende auto. De voorwielaandrijving van latere generaties kan even wennen zijn voor de doorgewinterde BMW-fanaat, maar voor die mensen is er altijd nog de xDrive vierwielaandrijving.

Betrouwbaarheid BMW X1


Over het geheel genomen is de BMW X1 een betrouwbare auto. De problemen die zich kunnen voordoen, zijn over het algemeen met weinig pijn en moeite te herstellen. Dat geldt al vanaf de eerste generatie. Uiteraard betekent dit niet, dat je elke tweedehands BMW X1 blind moet kopen. Check altijd de onderhoudshistorie en staat van de auto.</p>

Kosten BMW X1


Bij het rijden van een premium SUV, dus ook de BMW X1, hoort een bepaald prijskaartje. Deze kleinste uit de SUV-lijn van BMW is ook zeker niet de goedkoopste auto op de markt. Maar leg je het maandelijkse kostenplaatje naast dat van een directe concurrent als de Audi Q3, dan blijkt de BMW nipt voordeliger.