NL aanbod

EU aanbod

Nissan 350 Z Occasions

21 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Nissan 350Z

De tweedehands Nissan 350Z is een sportieve Japanse sportwagen die vooral erg in trek is bij de jongere generatie bestuurders. De auto is voorzien van achterwielaandrijving en levert een uitstekend vermogen van maar liefst 313 pk. Dit vermogen geldt overigens voor de modellen van de laatste jaren, want de eerste modellen hadden een iets lager vermogen. Zo heeft de Japanse fabrikant ervoor gezorgd dat de Nissan 350Z een vermogen kreeg van precies 300 pk vanaf het jaar 2006. Het vermogen is in de productieperiode twee keer verhoogd. Een groot voordeel van de tweedehands Nissan 350Z is wel dat deze nog net zo trendy is dat toen deze op de markt verscheen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het tijdloze design van de Nissan 350Z.

Het vermogen van een Nissan 350Z

Als je voorkeur uitgaat naar een gebruikte Nissan 350Z, dan zijn er drie vermogens te vinden in de tweedehands exemplaren die je via GasPedaal.nl kunt vinden. De allereerste modellen leveren een vermogen van 280 pk, wat natuurlijk nog steeds behoorlijk is. De modellen die uit bouwjaar 2006 komen hebben een vermogen van 300 pk rond. Ook enkele modellen van begin 2007 zijn hier nog mee uitgevoerd. Ongeveer een jaar na het bijstellen naar 300 pk werd het vermogen namelijk alweer verhoogd, door de Nissan 350Z te voorzien van een 3,5l V6 motor. Vanaf dit moment heeft de auto een vermogen die nog 13 pk hoger ligt. Hiermee heeft de auto slechts 6 seconden nodig om vanuit stilstand naar de 100 km/u te sprinten.

De Nissan 350Z met de powerbulge

Er zijn niet heel grote verschillen te zien in de tweedehands Nissan 350Z modellen uit diverse bouwjaren. De auto heeft geen extreme of uitgebreide metamorfoses ondergaan. Wel is het zo dat het design wat moest worden aangepast vanaf het moment dat de grootste motor, met het vermogen van 313 pk, in gebruik werd genomen. Eigenlijk was de beschikbare ruimte voor de motor namelijk iets te klein in de auto. Om de motor toch in de auto te kunnen gebruiken heeft de Japanse fabrikant ervoor gekozen om een zogenaamde powerbulge in de motorkap te realiseren. Door deze bult in de motorkap paste de motor wel in de auto. Prettige bijkomstigheid is dat de auto er door die bult ook een stuk stoerder uitziet. Als je dus specifiek op zoek bent naar een tweedehands Nissan 350Z met de sterkste motor, dan kan je deze tussen de occasions herkennen aan de bult in de motorkap.

Een andere sportieve Nissan?

Spreekt de sportiviteit van de tweedehands Nissan 350Z je aan, maar is het niet helemaal wat je zoekt? Dan kan je ook eens een kijkje nemen bij de nog iets sportievere gebruikte Nissan 370Z.

Meer Nissan 350z modellen

Bekijk ook Nissan 350z occasions of meer informatie over de Nissan 350z op AutoTrack en Nissan 350z occasions op AutoWereld.