Volvo XC60 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1293 resultaten

Tweedehands Volvo XC60

Vijf jaar na de XC90 presenteerde Volvo de XC60 als tweede premium SUV in zijn gamma. In 2013 kwam de Volvo XC60 facelift op de markt, herkenbaar aan gewijzigde koplampen en andere achterlichten. De middenklasse SUV is gebaseerd op de Volvo S60.

Veiligheid
Volvo heeft de XC60 een ruime serie veiligheidssystemen meegegeven, waaronder City Safety (door automatisch remmen aanrijdingen tot 30 km/u voorkomen), Whiplash Protection System, Hill Descent Control, Collision Warning en Roll Stability Control. Met dit soort indrukwekkende namen van veiligheidsystemen ontbreekt een serie airbags uiteraard niet. Ook de maximale score van vijf sterren bij de botsproeven van EuroNCAP lijkt voor de Volvo XC60 slechts een formaliteit.

Automaat, vierwielaandrijving
Kopers van de Volvo XC60 konden kiezen vier-, vijf- en zescilinder benzine en dieselmotoren met vermogens van 163 tot 304 pk. Standaard rust Volvo de XC60 uit met een handgeschakelde versnellingsbak, maar een automaat was optioneel leverbaar, evenals vierwielaandrijving (bij Volvo AWD genoemd).

Volvo XC60

Een Volvo XC60 occasion komt vrijwel altijd uit de zakelijke markt, wat betekent dat het meestal wel snor zit met de onderhoudshistorie. Binnen zijn segment is de comfortabele en tijdloos gestileerde Volvo zeer populair en hij is erg waardevast gebleken, wat een zowel een voor- als een nadeel kan zijn. Er worden verhoudingsgewijs veel diesels aangeboden, die echter bekend staan als storingsgevoeliger dan de benzineversies. Kijk voor alternatieven ook naar concurrenten als de Audi Q5, de BMW X3 en de .

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.