Peugeot 3008 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1255 resultaten

Tweedehands Peugeot 3008

De Peugeot 3008 werd voor het eerst gepresenteerd in 2009 en de tweedehands modellen die op GasPedaal.nl te vinden zijn, zijn dan ook nog niet heel erg oud. De tweedehands Peugeot 3008 is een midi MPV met vijf deuren. Het model is een echte verrassing van de Franse autofabrikant, want nooit eerder werd er een auto door het merk gemaakt binnen dir specifieke segment. Het model werd zeker goed ontvangen op de markt. Er mag worden gezegd dat de tweedehands Peugeot 3008 een nieuwe versie is van de gebruikte Peugeot 308, maar dan een stuk groter. Er zijn duidelijke overeenkomsten te vinden tussen de twee modellen, maar er zijn ook zeker belangrijke verschillen te vinden.

Concurrentie op de markt

De tweedehands Peugeot 3008 wordt op de markt gezien als de grote, en toch op zichzelf staande, broer van de gebruikte Peugeot 308. De Peugeot 308 is dan weer afkomstig van de tweedehands Peugeot 5008. Het onderstel wordt door beide modellen gedeeld. Zo zien we dat veel modellen, die toch een heel eigen karakter hebben, ook op meerdere punten met elkaar overeenkomen. Peugeot mocht direct sterke concurrentie vanuit de markt verwachten. Ook als het om tweedehands auto’s gaat zijn er belangrijke concurrenten te vinden. We hebben het dan vooral over de tweedehands Opel Meriva, de Ford Kuga occasions en de gebruikte Volkswagen Tiguan.

Praktische kenmerken

Er zijn meerdere uitvoeringen van de tweedehands Peugeot 3008, ook als het bijvoorbeeld gaat om de versnellingsbakken. Er zijn modellen met 5- versnellingsbakken en met 6-versnellingsbakken. Dan zijn er ook nog automatische versnellingsbakken, namelijk 4-, 5- en 6-traps. Het is natuurlijk heel praktisch om een goede keuze te hebben wat de versnellingsbak betreft. Toch zijn de grootste praktische zaken toch te vinden in het interieur. Er is namelijk erg veel ruimte te vinden in de auto. De bagageruimte, met een inhoud van 432 liter, kan worden bereikt met een achterklep die in twee aparte delen kan worden geopend. Wanneer de achterbank wordt neergeklapt ontstaat er een laadvolume van maar liefst een ruime 1240 liter.

Keuze uit motoren

Als je voorkeur uitgaat naar een tweedehands Peugeot 3008, dan heb je de keuze uit benzine- en dieseluitvoeringen, en vanaf 2016 ook de hybride uitvoering. De benzinemotoren leveren een vermogen van minimaal 120 pk tot maximaal 156 pk. De dieselmotoren leveren een vermogen tussen de 110 pk en de 150 pk. De hybride uitvoering is voorzien van een Hybrid4 2,0 liter HDi die een vermogen levert van 200 pk.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.