NL aanbod

EU aanbod

Tweedehands Nissan Silvia

De tweedehands Nissan Silvia is een unieke auto. Er zijn er dan ook niet heel veel van te vinden. Er werden er in totaal maar iets meer dan 550 gemaakt van deze 2-deurs coupé. De auto bleef dan ook slechts drie jaren in productie. Voor het maken van deze sportcoupé werd gebruik gemaakt van het S-platform van Nissan. In Noord-Amerika kreeg de auto flinke concurrentie van de tweedehands Acura Integra en de gebruikte 240 SX. Wereldwijd waren er meer concurrerende modellen te vinden, namelijk de tweedehands Toyota Celica, de gebruikte Honda Prelude, de tweedehands Mitsubishi Eclipse en de Mazda MX-6 occasions.

Een echte oldtimer

De allereerste Nissan Silvia CSP311 werd gepresenteerd op de Tokyo Motor Show onder een andere naam, namelijk als de Datsun Coupé 1500. Dit gebeurde in het najaar van 1964. De laatste werd in het jaar 1967 gemaakt. Een tweedehands Nissan Silvia mag dan ook echt gezien worden als een oldtimer. De coupé vindt zijn basis in de Datsun Fairlady cabrio en werd volledig handmatig gebouwd. Het zal je dan ook niet verbazen dat de aanschafprijs in die tijd toch wel behoorlijk was. Verreweg het grootste deel van de tweedehands Nissan Silvia modellen komen uit bouwjaar 1965. In Japan zijn de meeste Nissan Silvia uitvoeringen verkocht. Uiteindelijk werden er slechts 59 geëxporteerd.

Gebouwd op een Datsun platform

De tweedehands Nissan Silvia werd volledig gebouwd op het Datsun CSP311 platform van de Japanse fabrikant. Het meest verwant aan de gebruikte Nissan Silvia is dan ook de tweedehands Datsun Fairlady SP311. De tweedehands Nissan Silvia is voorzien van een 4-versnellingsbak en heeft een 1,6 liter motor. Datsun is de handelsnaam die in die tijd nog veel werd gebruikt door de Japanse fabrikant. Pas later werd de merknaam Nissan vaker gebruikt voor de nieuwe voertuigen. Het is niet helemaal duidelijk waar de naam Nissan Silvia vandaan komt. Mogelijk komt dit van ?sylvia? dat te maken heeft met vogels. Zo zou de naam verbonden kunnen worden aan de tweedehands Nissan Bluebird, welke iets later op de markt verscheen.

Moeilijk te vinden

Het zal niet meevallen om een tweedehands Nissan Silvia te vinden. Op de eerste plaats natuurlijk omdat het grootste deel niet voor de export bestemd was en dus in Japan is gebleven. Daarnaast is het ook zo dat er nog een aantal total loss zijn geraakt in het verleden en daardoor dus gewoonweg niet meer bestaan. De mensen die er nog wel eentje hebben zullen er niet snel afstand van doen, vooral omdat de auto zoveel waarde heeft doordat deze volledig met de hand gebouwd is.