Ford Fiesta Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
6391 resultaten

Tweedehands Ford Fiesta

Tot de introductie van de Ford Ka in 1997 was de uit 1976 stammende Fiesta het kleinste model van het merk. In 2010 kwam de huidige, alweer zesde generatie van dit succesvolle model op de markt. Dat jaar was de Ford Fiesta zelfs de best verkochte auto in Europa, waarmee het onder meer de Volkswagen Golf versloeg. De Fiesta is hoofdzakelijk geleverd als drie- en vijfdeurs hatchback. In het verleden is er ook een bestelwagen-uitvoering geweest met de naam Ford Courier.

Volwassener rijgedrag
Sinds zijn eerste incarnatie is de Fiesta flink gegroeid. Het rijgedrag is daarmee ook meer volwassen geworden. Tijdens een lange rit op de snelweg, kom je in een moderne Fiesta niets meer te kort. Bovendien worden de verschillende generaties Ford Fiesta door de vakpers al jaren geprezen om hun toonaangevende stuur- en weggedrag. Dat is overigens eerder sportief dan comfortabel, dus daar moet je wel van houden. Het motorenaanbod van de Fiesta bestaat uit viercilinder benzine- en dieselmotoren. Af-fabriek zijn deze gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, maar een automaat, bij Ford Durashift genaamd, komt tegenwoordig ook voor.

Ford Fiesta

]Omdat hij al zo lang op de markt is, kunnen kopers van een Ford Fiesta occasion winkelen in alle prijsklassen. Op Gaspedaal vind je een tweedehands Fiesta al vanaf enkele honderden euro's. Bij oudere modellen is het raadzaam te letten op roest. Verder is een sluitende onderhoudshistorie, met bijbehorende, gegarandeerde kilometerstand, te prefereren. Concurrenten van de Ford Fiesta zijn de Opel Corsa, de Volkswagen Polo, de Renault Clio en de Peugeot 205, Peugeot 206, Peugeot 207 Peugeot 208.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.