NL aanbod

EU aanbod

BMW 3 Serie Occasions

3.842 occasions gevonden

De BMW 3-serie is een middenklasser die al sinds 1975 op de markt is en sindsdien is uitgegroeid tot een auto die niet meer weg te denken is van de Nederlandse snelwegen. De 3-serie is een favoriet in het zakelijke segment, maar is eveneens buitengewoon geschikt als gezinsauto. Inmiddels zijn er al zes generaties van de 3-serie gebouwd en is het nog altijd een vaste waarde binnen zijn segment.

Lees meer over BMW 3-serie onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 8.460 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De BMW 3-serie is een oerdegelijke middenklasser uit Beieren

De BMW 3-serie is een auto die bijzonder goed op de weg ligt en dan ook uitstekend geschikt is voor lange autoritten en dagelijks gebruik. Daar komt bij dat de auto over het algemeen gezien kan worden als zeer betrouwbaar en dat de Duitse bouwkwaliteit door de hele auto terug te vinden is. Dit alles zorgt ervoor dat er een zeer ruim aanbod is aan BMW 3-serie occasions.

Een BMW 3-serie occasion komt in allerlei vormen

BMW heeft in de loop der jaren flink wat versies van de 3-serie gebouwd. In de jaren ?70 was deze auto enkel leverbaar als tweedeurs en als cabriolet, maar al snel verschoof de aandacht naar het maken van een degelijke gezinsauto. Zo ontstonden al snel de sedan en de stationwagon, waarmee BMW een hele nieuwe markt aansprak. Inmiddels komt een BMW 3-serie occasion in allerlei soorten en maten; de sedan en stationwagon vormen het gros van het aanbod, maar wie even verder kijkt, zal al snel zien dat er nog altijd veel coupés en cabrio?s te vinden zijn. Deze varianten zijn bedoeld voor de wat meer sportieve automobilist, die toch wil kunnen genieten van de degelijkheid van een goed gebouwde BMW.

Ook op het gebied van de motoren is er veel te kiezen als je zoekt naar een BMW 3-serie occasion. De auto?s komen in benzine- en dieselvarianten en de motorinhoud varieert van een relatief kleine 1.6 liter tot een stevige 3.0 liter met een turbo. Wie echt sportief wil rijden, zoekt natuurlijk naar de M3. Dit is de meest sportieve en krachtige variant van de 3-serie en wordt gezien als een van de beste sportwagens in dit segment. De M3 is in alle generaties het vlaggenschip van de 3-serie gebleven en dat is niet zonder reden; het combineert alle gemakken van een normale 3-serie met de prestaties van een echte sportwagen.

De BMW 3-serie prijs kan flink oplopen

Al deze kwaliteit komt natuurlijk tegen een prijs. De BMW 3-serie prijs is niet zomaar even te vangen, maar ligt over het algemeen hoger dan vergelijkbare modellen van bijvoorbeeld Opel of Volkswagen. Dat heeft te maken met het feit dat een BMW simpelweg hoger in aanzien staat en gewoon wat meer luxe biedt voor de koper. Natuurlijk kan je voor een prikkie een 3-serie op de kop tikken, maar in het ruime assortiment van BMW 3-serie occasions komen ook modellen voor die rustig richting de 50.000 euro gaan. Zeker een goede M3 kan flink wat geld kosten. Een goed onderhouden 3-serie met niet al te veel kilometers op de teller, zal ongeveer beginnen bij 15.000 euro.

Deze BMW 3-serie prijs is helemaal niet zo gek, als je het vergelijkt met de concurrentie. En die concurrentie moet je zoeken bij andere Duitse luxe middenklassers, zoals de Mercedes-Benz C-klasse en de Audi A4. Dit zijn sinds jaar en dag de aartsrivalen van de 3-serie, omdat ze echt in precies dezelfde vijver vissen. Wat de 3-serie echt onderscheidt van zijn rivalen, is het rijgedrag. Dit is, mede door de achterwielaandrijving, een eigenschap die altijd zeer hoog wordt aangeschreven en waar zowel de Audi als de Mercedes duidelijk lager scoren. De 3-serie stuurt scherp en ligt als een blok op de weg. De combinatie van die twee factoren is voor de concurrentie vaak niet haalbaar.