NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Volkswagen Polo Occasions

5.606 occasions gevonden

De Volkswagen Polo is een kleine hatchback van Duitse makelij, die al sinds 1975 op de markt is en geldt als het kleine broertje van de bekende Volkswagen Golf. De Polo lijkt veel op zijn grotere broer, maar is in eigenlijk alles wat kleiner. Dit maakt de Polo uitstekend geschikt als stadsauto, maar ook als kleine gezinsauto, waarin niet al te veel bagage vervoerd hoeft te worden. De Volkswagen Polo is tweedehands uitstekend te vinden en is over het algemeen vriendelijk geprijsd, wat heeft gezorgd voor een grote populariteit.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 6.752 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Volkswagen Polo is een veelzijdige supermini

De Polo is voornamelijk verkrijgbaar als drie- en vijfdeurs hatchback, maar er zijn ook sedans, stationwagons en zelfs SUV?s op basis van de Polo in de omloop. De Volkswagen Polo is inmiddels toe aan de zesde generatie en kan nog altijd rekenen op een grote schare kopers. Wie dan ook zoekt naar Volkswagen Polo occasions, heeft keuze te over.

De Volkswagen Polo als tweedehandsauto: een prima keuze

Net als de Golf, staat ook de Polo bekend als een uiterst degelijke en betrouwbare auto, die ook als tweedehands model nog altijd prima zijn mannetje staat. De simpele, doeltreffende techniek heeft gezorgd voor een auto die prima in staat is om lange afstanden te rijden, maar die het minstens zo goed doet tijdens korte (stads)ritjes. Kleine gezinnen hebben er een prima auto mee, al moet je vanwege het relatief kleine model niet verwachten dat je er oneindig veel bagage in kwijt kan.

Qua motoren is er veel te kiezen bij de Polo; bijna altijd gaat het om een viercilinder en deze komen in allerlei soorten en maten. De Polo komt in een benzine- of dieseluitvoering. Driecilinders zijn er ook en deze motoren staan bekend als buitengewoon zuinig, maar niet al te snel. Wie wat meer pit zoekt, zal het moeten zoeken in de GTI-variant, die net als bij de Golf, voor heel veel rijplezier kan zorgen als je graag een auto hebt die wat meer vermogen heeft.

Een Volkswagen Polo kopen? Er is keuze genoeg

Met zo?n populaire auto is het natuurlijk logisch dat het aanbod aan Volkswagen Polo occasions bijzonder ruim is. Wie ook maar een beetje om zich heen kijkt, zal zien dat er in bijna alle prijsklassen wel een Polo te krijgen is. De goedkoopste varianten wisselen voor minder dan 500 euro van eigenaar, de duurste (lees: nieuwe en sneller) versies kunnen meer dan 30.000 euro kosten. De lage prijs voor de goedkoopste modellen betekent dat een Polo ook vaak gebruikt wordt als eerste auto voor jonge mensen die wat minder te besteden hebben.

Een Volkswagen Polo kopen hoeft dus niet heel moeilijk te zijn. Zeker niet als je zoekt naar een auto die zuinig met zijn brandstof omspringt; de zogenaamde Blue Motion-varianten van de Polo staan bekend om hun bijzonder goede brandstofverbruik, al staat daar tegenover dat ze bepaald niet rap zijn in het dagelijkse verkeer. Wie echter niet geeft om snelle acceleratie of een hoge topsnelheid, kan met deze modellen prima uit de voeten. Concurrentie komt van auto?s als de Opel Corsa, de Ford Fiesta en de Renault Clio. Deze modellen bieden vergelijkbare bagageruimte, motoren en betrouwbaarheid en komen ook in vergelijkbare prijzen.

Meer Volkswagen Polo modellen

Bekijk ook Volkswagen Polo occasions of meer informatie over de Volkswagen Polo op AutoTrack en Volkswagen Polo occasions op AutoWereld.