NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Opel Mokka Occasions

1.340 occasions gevonden

De Opel Mokka is een van de kleinste crossovers die je tegen kan komen op de openbare wegen. Het korte maar hoge wagentje wordt in 2012 geïntroduceerd als antwoord op de Nissan Juke, welke het segment van subcompacte crossovers eigenhandig had opgericht. Waar de Juke er vooral uitspringt met zijn opvallende en speelse looks, brengt de Mokka een serieuzer ogend alternatief op de markt. Die zet betaalt zich wel uit voor Opel, want binnen enkele jaren rijden er al een half miljoen Mokka's op straat. In 2017 ondergaat de Mokka een facelift; om het verschil aan te duiden wordt het model voortaan Mokka X genoemd.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 2.729 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Opel Mokka: de leerling wordt leermeester

Achter de schermen gaat het minder goed met Opel. Het Duitse automerk wordt overgenomen door het Stellantis concern, waar bijvoorbeeld Peugeot onderdeel van uitmaakt. Het betekent een nieuw begin voor Opel, en de Mokka. De tweede generatie van de Mokka (nu weer zonder X) wordt gebaseerd op de kleine Opel Corsa en krijgt een veel moderner uiterlijk en interieur. Futuristisch zelfs. Ook volgt een volledig elektrische uitvoering, in de vorm van de Opel Mokka-e. Zo kan de Mokka nog jaren mee.

De Mokka is klein maar fijn

Autofabrikanten vinden nog altijd manieren om nieuwe niches op te vullen. De Opel Mokka is daar een goed voorbeeld van. Qua lengte is de Mokka vergelijkbaar met een Volkswagen Golf ? de tweede generatie, die nog kleiner is, neigt zelfs meer naar de Volkswagen Polo. De aantrekkingskracht van de Mokka en concurrenten als de Renault Captur zit hem in zijn hoogte. De daklijn van de Mokka prijkt bijna 1,80 meter boven het wegdek. Daarmee biedt de compacte crossover een hogere instap, meer hoofdruimte en beter over- en uitzicht achter het stuur. Tegelijkertijd zorgt de indeling van het interieur ervoor dat je comfortabel met vier (of vijf) personen op weg kunt gaan. En dankzij zijn aangename afmetingen vindt de Opel Mokka ook in binnensteden moeiteloos zijn weg.

Bovendien biedt de Opel Mokka voldoende opties dat iedereen wel een uitvoering kan vinden die bij zich past. Men kan kiezen uit zuinige benzine- en dieselmotoren, en sinds de introductie van de tweede generatie Mokka in 2020 is er ook een volledig elektrisch model. Bepaalde uitvoeringen van de Opel Mokka zijn geleverd met een automaat, en er is voor de avonturiers zelfs de optie van een slimme vierwielaandrijving die alleen inschakelt bij een gebrek aan tractie van de voorwielen.

Opel Mokka occasion: ruim aanbod en goede prijzen

De Opel Mokka is als occasion erg veelzijdig, mede dankzij het feit dat de crossover in veel varianten is geleverd en gekocht. Het aantal modellen met een automatische of handmatige versnellingsbak is bijvoorbeeld redelijk eerlijk verdeeld, en er zijn een aardig aantal Mokka?s te vinden met AWD. Qua prijs maakt het niet veel uit of je voor een 4x4 Opel Mokka kiest of er een wil met enkel voorwielaandrijving: bedragen beginnen zo rond de 10.000 euro.

Let bij de goedkoopste exemplaren wel op of deze technisch in orde en altijd goed onderhouden zijn. Een Mokka is niet duur in onderhoud, maar een goed onderhouden model kan een wereld van verschil maken en je veel kopzorgen besparen. Nieuwere Opel Mokka occasions zijn meer aan de prijs. Hoewel het faceliftmodel, de Opel Mokka X, niet veel duurder is dan het origineel, betaal je voor een tweede generatie Mokka al gauw het dubbele. Kies je de volledig elektrische Mokka-e, dan bespaar je wel aan brandstofkosten. Tenslotte heeft de Mokka vanwege zijn kleine formaat maar beperkte kofferruimte, maar in zijn klasse behoort de Opel tot de ruimere modellen. Vooral wanneer je de achterbank neerklapt kun je verrassend veel in de Opel Mokka kwijt.

Meer Opel Mokka modellen

Bekijk ook Opel Mokka occasions of meer informatie over de Opel Mokka op AutoTrack en Opel Mokka occasions op AutoWereld.