NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Mercedes Benz A Klasse Occasions

2.516 occasions gevonden

De Mercedes A-klasse is de eerste hatchback van het Duitse merk en is in productie sinds 1997. Mercedes A-klasse occasions zijn ruim voorhanden, omdat de koerswijziging van Mercedes - die voor 1997 alleen bekend stond om zijn statige sedans - een groot succes bleek te zijn. De Mercedes-Benz A-klasse had wat hobbeltjes te overkomen bij zijn lancering aan het einde van de jaren '90, maar kan sindsdien rekenen op een grote schare liefhebbers en kopers.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 7.379 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Mercedes A-klasse is een compacte, goed gebouwde hatchback

De Mercedes-Benz A-klasse is inmiddels toe aan zijn derde generatie en is in de basis nog altijd de relatief eenvoudige hatchback van weleer, maar wie de eerste en derde generatie naast elkaar zet, ziet in de nieuwe modellen eigenlijk niets meer terug van de eigenzinnige styling die de eerste A-klasse zo kenmerkte. In plaats daarvan is de A-klasse uitgegroeid tot een zeer volwassen auto, voorzien van allerlei gemakken en in staat om moeiteloos grote afstanden af te leggen.

Een Mercedes A-klasse occasion zoeken is niet ingewikkeld

Zoals gezegd, zijn er ruim voldoende Mercedes A-klasse occasions voorhanden, omdat het model een groot succes is geworden. Deze modellen komen in een drie- of vijfdeurs variant en worden aangedreven door benzine- of dieselmotoren. De keuze in motorblokken is behoorlijk ruim; wie een simpele 1.6 zoekt, wordt net zo makkelijk bediend als de koper van een wat meer potente 2.0 liter. Waar het interieur van de oudere A-klasse nog wat statig en ?Duits? aandoet, met het nodige gebruik van hout en weinig spannende elementen, is het interieur van de derde generatie wat speelser. Ook kan je rekenen op allerlei moderne snufjes, zoals een uitgebreid infotainmentsysteem en stoelverwarming.

Wie echt sportief wil rijden, heeft aan veel Mercedes A-klasse occasions niet direct de beste keuze, maar er is een uitzondering. Huistuner AMG heeft sinds de derde generatie ook de A-klasse onder handen genomen. Hieruit is een ware gifkikker gekomen die bijna 400 pk produceert en in minder dan vijf seconden naar de honderd sprint. Logischerwijs is dit ook met afstand de duurste Mercedes A-klasse occasion.

De Mercedes A-klasse prijs hangt af van het model en de leeftijd

Wie op Gaspedaal.nl zoekt naar een Mercedes A-klasse occasion, zal ze tegenkomen in allerlei verschillende prijsklassen. Van relatief goedkope, oudere modellen, tot prijzige en nieuwere Mercedes A-klasse occasions. In vergelijking met hatchbacks van merken als Opel, Peugeot en Renault is een Mercedes-Benz A-klasse behoorlijk prijzig, maar het Duitse merk probeert ook niet met die auto?s te concurreren. De A-klasse behoort tot een eigen, hoger segment aan hatchbacks en kent concurrentie uit bekende hoek.

De modellen die het meeste vergeleken worden met de kleine Benz, zijn de BMW 1-serie en de Audi A3. Met andere woorden; net zoals bij de grotere modellen, komt de concurrentie bij de kleintjes ook uit eigen land. Al deze hatchbacks zijn luxer dan de hatchbacks van eerder genoemde fabrikanten en voelen over het algemeen ook gewoon robuuster aan. Het is op deze fronten dat het prijsverschil snel wordt gemaakt.

Meer Mercedes benz A klasse modellen

Bekijk ook Mercedes benz A klasse occasions of meer informatie over de Mercedes benz A klasse op AutoTrack en Mercedes benz A klasse occasions op AutoWereld.