Ford Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
30898 resultaten

Tweedehands Ford

Ford is één van de oudste en grootste autofabrikanten ter wereld. Beroemd is de T-Ford uit 1908 waarmee oprichter Henry Ford voor het eerst op grote schaal serieproductie met behulp van een lopende band toepaste. Bekende Ford-modellen zijn de Escort, de Ka, de Mondeo, de Fiesta en de Focus. Ook speelt het merk een steeds steviger deuntje mee in de markt van MPV's, bijvoorbeeld met de (Ford/@B-Max], de (Grand) C-Max, de S-Max en de Galaxy. In het spectaculair groeiende SUV-segment is het merk eveneens aanwezig met de Kuga en met de grotere Edge in de klasse van de Q5.

Ford heeft ook meegedaan aan de trend naar schaalvergroting door merken als Jaguar, Land Rover, Aston Martin en Volvo over te nemen. Inmiddels zijn die allemaal weer verkocht. Wel bezit Ford nog 2 procent van de aandelen van het Japanse Mazda. Als resultaat hiervan delen modellen als de Fiesta (vierde generatie) en Mazda 121 enerzijds en de Fusion en de Mazda anderzijds hun techniek.

Grote variëteit aan formaten en modellen

Het in Keulen gevestigde Ford Europa ontwikkelt en bouwt al sinds de jaren zestig zelfstandig auto's die volledig losstaan van hun Amerikaanse merkgenoten, specifiek gericht op de Europese markt. Door de grote variëteit aan formaten en modellen is voor iedere wens en portemonnee wel een tweedehands Ford te vinden. Er zijn drie- en vijfdeurs hatchbacks, sedans, stationwagons, MPV's en SUV's. Bovendien zijn deze modelvarianten in alle prijsklassen te koop. Op Gaspedaal staan al Ford occasions vanaf enkele honderden euro's te koop.

Ford

In Nederland is Ford al tientallen jaren een vaste waarde in de bovenste regionen van de autoverkopen. Daarmee is het een grote concurrent voor die andere twee grote Duitse automerken, Opel en Volkswagen. De populairste Ford modellen zijn de Fiesta, de Ka en de Transit.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.