Een occasion in Rotterdam kopen

Bij het kopen van een tweedehands auto in Rotterdam moet je nadenken over de volgende punten: wat voor auto zoek je, waar wil je ‘m voor gaan gebruiken en hoeveel geld wil je aan je nieuwe occasion gaan besteden. In en rondom 010 vind je een enorm aanbod aan aantrekkelijke occasions. GasPedaal.nl helpt je graag bij het vinden van de occasion Rotterdam die bij jou past.

Zoek occasions in Rotterdam

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Welke tweedehands auto past bij jou?

Welk model en welk type auto past het beste bij jou? Als je vaak alleen in de auto zit is het aantal zitplaatsen niet zo belangrijk. Ga je er vaak met je kinderen op uit, dan is het andere koek. Je vindt in ons aanbod tweedehands auto’s in Rotterdam allerlei automodellen: van een compacte stadswagen tot een ruime gezinsauto. Vergeet ook de kofferruimte niet. Bedenk hoe vaak en hoeveel bagage je mee wilt kunnen nemen.

Wat kost een occasion in Rotterdam?

Natuurlijk, een auto kopen kost een flinke smak geld, maar daarmee ben je er nog niet. Houd ook rekening met de vaste lasten, zoals het brandstofverbruik, de wegenbelasting, BPM, bijtelling en het onderhoud, die bij het bezit van een auto komen kijken. Kies je voor een nieuwere tweedehands auto, dan zal je de eerste jaren niet zoveel geld kwijt zijn aan onderhoud. Een oudere occasion is goedkoper in aanschaf. Maar hoe ouder de auto, hoe meer kans op gebreken en dus kans op hogere kosten. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat…

Tweedehands auto Rotterdam kopen: de voordelen

Als je een tweedehands auto in of rondom de Maasstad koopt, loop je niet het risico dat je helemaal naar de andere kant van het land moet als er iets met je nieuwe bolide aan de hand is. Je kan ‘m dus beter hiero in de buurt kopen! Sowieso heb je meer service als je een tweedehands auto bij een autobedrijf koopt. Mocht er iets aan de hand zijn, dan kun je lekker dichtbij huis bij het autobedrijf terecht om het probleem op te laten lossen. Als het autobedrijf bij een brancheorganisatie is aangesloten, krijg je automatisch een aantal maanden/jaar garantie.

Waar je op moet letten bij het kopen een tweedehands auto in Rotterdam

Ook als je niet zoveel verstand van auto’s hebt, is het niet zo moeilijk om een tweedehands auto te beoordelen. De buitenkant van een auto vertelt bijvoorbeeld al heel veel over de manier waarop de vorige autobezitters met de wagen zijn omgegaan. Check eventuele beschadigingen in de lak, deukjes en roest. Vergeet niet om ook ónder de auto te kijken. Dat doe je eenvoudig door een arm onder de auto te steken en een foto te maken. Bekijk ook eventuele gebruikerssporen in het interieur. Open de motorkap. Controleer rubber onderdelen zoals slangen en aandrijfriemen op uitdroging (scheurtjes). Draai de vloeistofreservoirs open om te checken of er geen vreemde dingen op de olie drijven. Als extra check kun je een autobedrijf in Rotterdam vragen om een aankoopkeuring uit te voeren. Opzoek naar een occasion in een andere stad? Zoek dan in Groningen, Breda en Zwolle.

Zoek occasions in Rotterdam

Op zoek naar een occasion in een nabijgelegen plaats?

Capelle aan den IJssel
Barendrecht
Brielle
Den Haag

Dordrecht
Maassluis
Papendrecht
Ridderkerk

Zoetermeer