NL aanbod

EU aanbod

Nissan Sunny Occasions

7 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Nissan Sunny

De tweedehands Sunny wordt ook nog wel eens gezien als de tweedehands Datsun 1000. Het gaat hier om twee modelnamen voor precies dezelfde auto. Dit geeft direct ook aan dat het gaat om een oudere auto, uit de tijd waarin Nissan nog veel gebruik maakte van merknaam Datsun. De eerste Nissan Sunny verscheen dan ook in 1966. In die tijd behoorden er meerdere modellen tot de directe concurrentie van de auto. Deze kan je nog wel vinden onder de tweedehands Volkswagen Golf, de gebruikte Toyota Corolla en de Opel Astra occasions, allen uit de eerste generatie. Vanaf 1986 wordt de Datsun 1000 op de markt gebracht als de Nissan Sunny.

Meerdere generaties

Wanneer we kijken naar enkel het voertuig en niet zo zeer de merknaam, dan mag er natuurlijk gezegd worden dat de eerste generatie wordt gemaakt vanaf 1966, maar als we echt kijken naar de uitgaven onder de naam Nissan Sunny, dan moeten we de versie van 1986 aanhouden als eerste generatie. Een vaste generatie, namelijk de tweedehands 1.5GL, werd gemaakt van 1983 en werd zes jaar lang geproduceerd. Door vaste generaties te benoemen zouden we deze populaire uitvoering over moeten slaan, omdat deze precies valt op de grens tussen Datsun en Nissan. Hierdoor zijn de generaties vaak wat lastig aan te geven.

Verschillende uitvoeringen

Van 1991 tot en met 1993 werd de uitvoering Nissan Sunny GTi-R gemaakt, welke was voorzien van een turbomotor met een vermogen van 220 pk. Deze vierwiel aangedreven versie bleef twee jaren in productie, waarna in 1993 de nieuwe generatie werd gepresenteerd tijdens de RAI. Deze nieuwe generatie was beschikbaar met twee verschillende motoren. Beide motoren waren een multipoint injectie, maar er was een 1,4 liter en een 1,6 liter variant beschikbaar. Als je een tweedehands Nissan Sunny wilt kopen via GasPedaal.nl, dan zijn er modellen te vinden tot en met bouwjaar 1997. De gebruikte Nissan Sunny modellen uit dit jaar zijn dan ook de jongsten op de markt.

Soepel en stil

De tweedehands Nissan Sunny wordt vaker vergeleken met de gebruikte Nissan Micra. Dit heeft met meerdere zaken te maken, maar vooral met het feit dat beide modellen van de Japanse fabrikant soepel in de besturing zijn en daarnaast ook bijzonder stil. Juist deze eigenschappen zorgen ervoor dat de tweedehands Nissan Sunny, die zich bevindt in het C-segment, vaak wordt ervaren als een luxe auto. Hij is ook behoorlijk stil, bij een snelheid van 120 km/u wordt er amper een geluid van 70 decibel geproduceerd.