Volvo XC40 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
720 resultaten

Tweedehands Volvo XC40

Je kunt de Volvo XC40 onmogelijk een Zweeds raadsel noemen. Alle keuzes die bij het ontwerp van deze compacte SUV zijn gemaakt, zijn even logisch als functioneel. Het is niet voor niets dat er via GasPedaal.nl naast de Volvo XC90 en Volvo XC60 ook heel frequent naar de compacte klasse van een occasion Volvo XC40 wordt gezocht. De populariteit heeft naar ons idee alles te maken met het grote en gevarieerde aanbod.

Een solide basis

Het instapmodel, de Volvo XC40 Base, met de pittige T3-bezinemotor staat garant voor een flinke dosis Zweedse power. Je zit volgens de fabrieksgegevens binnen amper 9 seconden aan de 100km/h. Als topsnelheid wordt 200km/h aangegeven. Mooi voor de sportievere autorijder is bovendien de soepel handgeschakelde zesbak. Als schakelen niet echt je ding is, kies dan voor de al even soepele en comfortabele versie met . Je kunt je occasion Volvo XC40 echt helemaal op je eigen wensen aanpassen binnen de zoekfuncties. Er is volop keuze in motortype, benzine en diesel. De Volvo XC40 is zelfs verkrijgbaar als plug-in hybride. De keuzeopties beperken zich echter niet tot wat er onder de motorkap te vinden is. Je kunt je tweedehands XC40 ook qua kleuraccenten, sportieve opties, multimedia en comfort-verhogende snufjes helemaal ‘jouw auto’ maken.

Gezonde ambities

Of we het nu leuk vinden of niet, ook bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto kunnen we niet om de ambitieuze klimaatdoelstellingen van de overheid heen. Ook bij Volvo wordt al jarenlang voorgesorteerd op het resoluut terugdringen van de CO2-uitstoot. Het Zweedse automerk verwacht dat omstreeks 2025 de helft van alle verkochte modellen volledig elektrisch is. Dat het de Zweden menens is, blijkt wel uit het feit dat alle nieuwe modellen vanaf 2019 leverbaar worden als hybride, plug-in hybride of volledig elektrisch aangedreven. Je kunt hier dus letterlijk spreken van ‘een gezonde ambitie’, die ook al is terug te zien bij het zoeken naar een occasion Volvo XC40.

Volvo XC40 occasion is een veilige investering

Bij alle aandacht die – terecht – wordt gegeven aan schonere en zuinige auto’s, zou je er haast aan voorbij gaan dat een auto ook nog gewoon sportief, luxe en comfortabel mag zijn. Zoek je op GasPedaal.nl naar een occasion Volvo XC40 dan struikel je werkelijk over de diverse uitvoeringen, al dan niet voorzien van de meest luxe, sportieve of gewoon handige snufjes. Standaard is de Zweed bijvoorbeeld ook voorzien van een batterij aan veiligheidsvoorzieningen, zoals Collision Mitigation Support en Lane Keeping Aid, die allebei een botsing proberen te voorkomen als de bestuurder zonder richting aan te geven over de wegbelijning rijdt. Ook herkent de Volvo verkeersborden en kan de bestuurder in geval van een ongeluk rekenen op een knie-airbag die daar de grootste klap moet opvangen. Het kopen van een tweedehands Volvo XC40 is dus ook nog eens een superveilige investering!

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.