NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Volvo XC 40 Occasions

1.611 occasions gevonden

De Volvo XC40 is een compacte, mid-size SUV, die sinds eind 2017 op de markt is. De XC40 geldt als een uiterst robuuste, goed gebouwde SUV, die gemakkelijk plaats biedt aan een compleet gezin met bagage. De auto heeft sinds zijn introductie verschillende prijzen gewonnen en geldt als een zeer capabel model, die dankzij zijn goede bouwkwaliteit zeer comfortabel is en prima geschikt is voor ritten over langere afstanden. De XC40 wordt in de markt gepositioneerd onder de grotere broers als de Volvo XC60, maar ondanks zijn kleinere afmetingen valt er nog altijd veel in te vervoeren.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 2.579 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Volvo XC40 is een compacte SUV uit Zweden

Volvo XC40 occasions zijn beschikbaar met vier verschillende motoren: benzine, diesel, hybride en volledig elektrisch. De conventionele motoren zijn gemaakt om vooral zo zuinig mogelijk te zijn, maar wie echt zo weinig mogelijk bij de pomp wil staan, koopt een hybride XC40 - of natuurlijk een volledig elektrisch model. Wel moet gezegd worden dat de Volvo XC40 Recharge, zoals het elektrische model voluit heet, nog zeer beperkt verkrijgbaar is en dat de Volvo XC40 occasions vrijwel uitsluitend aangedreven worden door benzine, diesel of een hybride motor.

Een Volvo XC40 occasion is veilig en zeer robuust

Volvo staat bekend om zijn meer dan uitstekende scores in de diverse crashtests en ook de XC40 doet het op dit gebied uitstekend. Het creëert hiermee een zeer veilige omgeving voor alle inzittenden en het gevolg van al die veiligheidsmaatregelen, is dat de auto bijzonder robuust aanvoelt. Ook het interieur is helemaal afgestemd op een comfortabele rijbeleving, waarmee een Volvo XC40 occasion simpelweg een prettige plek is om in te vertoeven.

Zoals gezegd kan je kiezen uit vier verschillende vormen van aandrijving en de motoren op benzine of diesel zijn beschikbaar als 1.5 of 2.0 liter. De 2.0 liter biedt wat meer vermogen en trekt bijvoorbeeld net even wat makkelijker een caravan voort dan de 1.5. Ook kunnen kopers van Volvo XC40 occasions kiezen uit een voorwielaangedreven versie, of eentje met vierwielaandrijving. Laatstgenoemde variant maakt de XC40 tot een auto die prima op onverharde wegen uit de voeten kan, al is het belangrijk om te vermelden dat het natuurlijk geen volwaardige terreinwagen is.

De Volvo XC40 prijs is vrij stevig

Al deze kwaliteit komt natuurlijk tegen een prijs en wie een Volvo XC40 gaat kopen, zal rekening moeten houden met het feit dat ze voorlopig niet te krijgen zijn voor minder dan 30.000 euro. Dat heeft deels te maken met de kwaliteit van de XC40, maar ook deels met de leeftijd; een Volvo XC40 occasion is relatief jong en heeft dus vaak nog niet zoveel gereden. Dat is te merken in de aanschafprijs, die voor occasions voorlopig nog vrij hoog ligt. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat je voor dit geld een auto koopt waar je nog vele jaren plezier van kan hebben.

De concurrentie voor de Volvo XC40 occasions komt uit verschillende hoeken; de compacte SUV is populair en dat is te merken. Modellen als de Volkswagen Tiguan, de Audi Q3 en de BMW X1 zijn allemaal van vergelijkbare grootte en gebouwd volgens hetzelfde concept. Wat ze echter niet hebben, is een Volvo-badge en de voordelen die daarmee komen. De veiligheid, de uitstekende bouwkwaliteit en de styling zijn voordelen die de Volvo altijd van anderen zal onderscheiden.

Meer Volvo XC40 modellen

Bekijk ook Volvo XC40 occasions of meer informatie over de Volvo XC40 op AutoTrack en Volvo XC40 occasions op AutoWereld.