NL aanbod

EU aanbod

Nissan Figaro Occasions

10 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Nissan Figaro

De tweedehands Nissan Figaro is een 2-deurs convertible die je bijzonder weinig ziet op de Nederlandse wegen. Op buitenlandse wegen trouwens ook niet, want dit model is maar een jaar in productie geweest. Alleen in 1991 werden er Nissan Figaro modellen gemaakt. Het is een retro auto die duidelijk moest overkomen als een oldtimer. Inmiddels wordt de tweedehands Nissan Figaro natuurlijk echt gezien als een oldtimer, dan wel een klassieker, maar toen deze nieuw aangeboden werd was het de bedoeling dat je het idee zou hebben in een echt oudje te stappen als het om het design ging.

De retro look van de Nissan Figaro

De Japanse fabrikant staat toch wel bekend om de unieke, bijzondere, opvallende en toch ook vaak wat lachwekkende modellen. Er zijn er maar weinig gemaakt die gewoonweg ?normaal? waren in de uitstraling. De tweedehands Nissan Figaro wordt gezien als hét retro look karretje dat wel iets weg heeft van de eerste modellen van Mini. Toch, de meest verwante modellen zijn te vinden bij de tweedehands Nissan Pao, de gebruikte Nissan March en de Nissan BE-1 occasions. De auto doet vooral denken aan een Engelse oldtimer, afkomstig uit de jaren vijftig of hooguit de jaren zeventig.

Niet zo populair dan verwacht

?Men houdt van oldtimers, dus men wil een nieuwe auto kopen met de uitstraling van een oldtimer.? Dit moet de Japanse fabrikant gedacht hebben met het ontwerpen en vervaardigen van de Nissan Figaro. Helaas viel dit niet helemaal uit zoals verwacht, waardoor de auto maar een jaar in productie bleef. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de auto niet heel veel gezien wordt op de wegen. Aan de andere kant is het uiteraard ook zo dat je met een tweedehands Nissan Figaro wel een unieke auto gaat rijden. Tegenwoordig rijdt er veel van hetzelfde rond, en met een gebruikte Nissan Figaro loop je zeker niet snel de kans dat je er nog eentje voor of achter je hebt rijden.

Technisch uitstekend

De tweedehands Nissan Figaro deelt de techniek met de tweedehands Nissan Micra. We mogen zeker spreken van een moderne en gewoonweg goede techniek. De Nissan Figaro heeft een 1.0l motor, 4-cilinders, van een turbo voorzien. De maximale snelheid ligt op 160 km/u, maar je merkt wel dat je tweedehands Nissan Figaro daar niet erg blij van wordt. Toerenschuw is te auto zeker niet. In totaal werden er uiteindelijk 20.000 exemplaren van gemaakt, waarvan er ongeveer 10 in Nederland zijn.