NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Volvo V 60 Occasions

1.401 occasions gevonden

De oudste Volvo V60 occasions hebben als bouwjaar 2010 en 2011. Het zijn per definitie stationwagons. Ze bestaan net zo lang als de tweede generatie van de sedan uitvoering, de . Zowel de sedan als de stationwagon staan bekend om hun hele nette afwerking, de goede vering, de prettige stoelen, het goed zicht rondom en de indrukwekkende aandacht voor veiligheid. Dat laatste is sowieso een sterke eigenschap van het merk Volvo. Daarentegen is niet iedereen even enthousiast over de ietwat stroeve schakeling en de langzame sturing van de V60 die vooral bij lage snelheid onprettig aan kan voelen.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 1.668 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De veilige ruimte van Volvo V60 occasions

De tweede generatie Volvo V60 occasions meet 476 centimeter. Dat is een dikke 12 centimeter meer dan de eerste generatie waarvan het laatste exemplaar uit 2018 stamt. Daardoor bieden nieuwere exemplaren van de V60 een binnenruimte die groter is dan die van een Volvo V70 uit 2004. Maar eerlijk is eerlijk; een nieuwe V70 is wèl groter dan een nieuwe V60.

Een Volvo V60 occasion kopen

Overweeg je om een Volvo V60 occasion te kopen? Dan kan het aanbod best overweldigend zijn, want het is veel en het is divers. Verreweg het grootste deel daarvan bestaat uit auto?s met een benzinemotor. Dat begint met een T3 uit 2010 die goed is voor 150 PK en in 9,7 seconden optrekt van 0 naar 100 kilometer per uur. Een T5 uit 2019 kan 100 PK meer leveren en accelereert 3 seconden sneller vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur.

Wil je liever een meer ecologisch verantwoorde tweedehands Volvo V60 kopen? Dan kan je waarschijnlijk beter uit de voeten met een hybride variant. Het niet geringe aanbod daarvan evenaart dat van de diesels. En daarmee houden de mogelijkheden nog niet op: Een Volvo V60 Cross Country is met zijn vierwielaandrijving en iets hogere bodemplaat bijzonder geschikt voor ruiger terrein. Datzelfde geldt voor de technisch verwante Volvo XC60. Deze auto is met name in de vormgeving nog meer uitgesproken een echte SUV of terreinwagen.

De prijs van een tweedehands Volvo V60

Als je bereid bent de hoogst mogelijke prijs te betalen voor een tweedehands Volvo V60, dan krijg je een volledig uitgeruste Volvo V60 T8 AWD. Dat is een vierwiel aangedreven plug-in hybride met een maximumvermogen van 405 PK. Volgens de fabrieksopgave heeft hij een gecombineerd verbruik van 1 liter op 50 kilometer. Voor minder dan 10% van de prijs van de hiervoor genoemde Volvo V60 occasion koop je een diesel uit de beginjaren met een hoge kilometerstand. De kosten voor wegenbelasting en brandstof maken dat het gebruik van deze diesel uiteindelijk wel een hoge prijs met zich meebrengt. Vergeet bij eventuele aanschaf niet te informeren naar de onderhoudshistorie; zelfs zo?n degelijke Volvo kan in geval van gebrekkig onderhoud reparatiekosten opleveren.

Vind je ondanks het ruime aanbod niet de stationwagon van je keuze? Kijk dan ook eens bij rechtstreekse concurrenten als de stationwagons van de BMW 3-serie en de Mercedes-Benz C-klasse.

Meer Volvo V60 modellen

Bekijk ook Volvo V60 occasions of meer informatie over de Volvo V60 op AutoTrack en Volvo V60 occasions op AutoWereld.