Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
27324 resultaten

Tweedehands hybride auto's

In al het rumoer over het terugdringen van de CO2-uitstoot zou je er haast aan voorbij gaan dat wij in Nederland internationaal gezien vooroplopen met schone auto's. Rond de eeuwwisseling kwam de Toyota Prius als eerste hybride auto op de markt. Als je nu op GasPedaal.nl zoekt kom je tweedehands hybride auto's tegen van allerlei bekende merken. Hoe komt het dat deze auto's zo populair zijn?

Tussenstap naar elektrisch rijden

Vanuit de Rijksoverheid worden wij in de toekomst wel haast verplicht om een auto met een stekker te kopen. Auto's die , of slurpen gaan wat de regering en milieugroeperingen betreft in de ban. In de verwoede strijd om ons klimaat te verbeteren dienen de schadelijke effecten van autorijden geminimaliseerd te worden. Een nobel en ook wel noodzakelijk streven, maar we kunnen stellen dat de nieuwe techniek daar nu nog niet klaar voor is. Er wordt momenteel hard gesleuteld bij alle automerken om een interessant aanbod met elektrische auto's te lanceren. Maar dat vergt nog even tijd. Gelukkig is er met de hybride auto jaren terug al een tussenstap gezet ter overbrugging naar 'de groene revolutie'.

Een kijkje onder de motorkap

Bij hybride auto's wordt gebruik gemaakt van twee motoren, die samen zorgen voor de aandrijving. Een verbrandingsmotor en een elektromotor. De ene motor haalt zijn brandstof uit de tank (benzine of diesel) en de andere motor haalt zijn energie (stroom) uit het accupakket. Geavanceerde technologie zorgt ervoor dat de auto continue schakelt tussen beide aandrijvingen. Op deze manier kan de verbrandingsmotor in een optimaal toerental blijven draaien. Met een nieuwe of tweedehands hybride rijd je dus semi-elektrisch. Hoe zuinig en schoon je rijdt is weer afhankelijk of je kiest voor een full hybride, half hybride of plug-in hybride.

Wat is de beste tweedehandshybride auto?

Om op die vraag een antwoord te geven is het goed om de verschillende opties te benoemen. Voorbeelden van een full hybride zijn de Toyota Yaris en Toyota Auris. Een full hybride rijdt op zowel brandstof als elektrisch. Je kunt onderweg overschakelen. Bij een half hybride geeft de elektromotor een steuntje in de rug van de verbrandingsmotor. Bijvoorbeeld bij het optrekken en overschakelen. Dat scheelt brandstof en zorgt voor minder uitstoot van schadelijke stoffen.

Op www.gaspedaal.nl kom je met name de plug-in uitvoering als tweedehands hybride veel tegen. Hierbij kan de accu van de elektromotor ook via een stekker worden opgeladen. De Mitsubishi Outlander, Volvo XC90 en V60, Toyota Prius en Opel Ampera zijn in dit segment heel populair, ook als occasion. Voor de sportieve rijder met een wat ruimer budget is er bijvoorbeeld de [Porsche/Cayenne/hybride] als plug-in hybride.

Ga het zelf ondervinden

Zolang er nog teveel nadelen kleven aan het volledig elektrisch rijden (met name de beperkte actieradius en lange laadtijd) is het kopen van een tweedehands hybride een prima alternatief. Je hebt lage brandstofkosten en draagt bij aan een beter milieu. Buiten dat zijn de meeste hybride auto's ook nog eens heel stil en daardoor extra comfortabel om mee te rijden. Ga gericht op zoek op www.gaspedaal.nl en ondervindt zelf de voordelen van hybride rijden.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.