NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Toyota RAV 4 Occasions

1.032 occasions gevonden

De Toyota RAV4 occasion is een Japanse SUV, die in vroeger tijden werd verkocht als de Toyota Funcruiser. De auto is inmiddels toe aan zijn vijfde generatie en heeft alweer een tijdje een hybride variant. De Toyota RAV4 wordt door velen gezien als de eerste crossover SUV, waarbij de gemakken van de SUV worden gecombineerd met de hoge zit die men heeft in een terreinwagen. Inmiddels heeft dat concept vele volgers gekregen, maar over het algemeen wordt Toyota gezien als de uitvinder van dit model.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Toyota RAV4 begon als ?Funcruiser?

De oorsprong van de Toyota RAV4 zoals we die nu kennen, ligt in 1994. Toen kwam de Japanse fabrikant met de Toyota Funcruiser, een model dat hoog op de wielen stond en duidelijke overeenkomsten had met zowel een terreinwagen als een stationwagon. Deze combinatie leverde een auto op die dankzij vierwielaandrijving prima op onverhard terrein uit de voeten kon, terwijl hij ook erg goed geschikt was als gezinsauto. 

Vijf generaties RAV4


Gedurende de jaren bracht Toyota enkele nieuwe generaties op de markt; in 2000 volgde de tweede generatie, in 2005 de derde, in 2012 de vierde en in 2018 was het tijd voor de vijfde generatie van dit model. Nog altijd een SUV, maar volledig aangepast aan zijn tijd. De grote broer van de RAV4 is overigens de Toyota Highlander; net wat groter, net wat steviger, net wat duurder.

De RAV4 wordt volwassen


Wie dus een Toyota RAV4 occasion zoekt en niet bang is om een model uit de jaren ‘90 te rijden, zal moeten zoeken naar de Toyota Funcruiser. De nieuwste generatie RAV4 deelt weliswaar nog wat DNA met zijn oervader, maar daarmee is alles wel gezegd. Het motorenaanbod biedt de keuze uit een benzinemodel van 2.0 of 2.5 liter, of een plug-in hybride van 2.5 liter. Dat laatste model is gelijk de meest krachtige in het aanbod, want als de benzine- en elektromotor samenwerken, levert dat een heel respectabele 306 pk op. Een snelle acceleratie en een hoge topsnelheid zijn echter geen prioriteit bij de RAV4; deze auto wordt toch vooral gebruikt als volwaardige gezinsauto, waar uitstekend mee op vakantie gegaan kan worden.

Prijs Toyota RAV4 kent veel concurrentie


Was de Funcruiser nog echt origineel in zijn concept, tegenwoordig barst de markt van crossover SUV’s. Daarmee kunnen Toyota RAV4 occasions rekenen op flink wat concurrentie, wat voor Toyota natuurlijk geen onbekend gegeven is. En net zoals zoveel Toyota’s, kan ook de RAV4 prima meekomen met andere auto’s uit dit segment. Auto’s als de Mazda CX-5, de Hyundai Tucson en de Volkswagen Tiguan zijn allemaal gebouwd volgens hetzelfde idee en zijn vergelijkbaar qua prijs. Kopers van een Toyota RAV4 occasion krijgen voor hun geld een buitengewoon robuuste en betrouwbare auto, waar ze nog een hoop plezier mee kunnen beleven.

Toyota RAV4 occasion: met DNA van de Funcruiser


Met de RAV4, dat overigens staat voor ‘Recreational Active Vehicle with 4-wheel drive’, heb je een auto die prima geschikt is voor een compleet gezin en flink wat bagage. Het is een occasion die in veel gevallen nooit een strook onverhard wegdek zal zien, maar mocht je dat toch tegenkomen, dan kan dit model daar prima mee overweg. Dat stukje DNA deelt de RAV4 nog altijd met de Funcruiser, die toch ook wat meer was gericht op het recreationele aspect van autorijden. De Toyota RAV4 occasions zijn wat serieuzer, maar kunnen ook heus nog wel van de gebaande paden wijken als dat verlangd wordt.