Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
13599 resultaten

Cabrio occasions

Ben je op zoek naar een cabrio occasion? Op GasPedaal.nl staan veel cabrio’s te koop. Uit data van GasPedaal.nl blijkt dat in de winterperiode de beste tijd is om een cabrio te kopen. Ben je opzoek naar een voordelige tweedehands cabrio? Koop hem dan in de winter!

Cabrio occasion met hardtop of softtop

De cabrio’s zijn grofweg in twee categorieën onder te verdelen. Je hebt de open auto’s met een afneembaar kunststof of metalen kap, de zogenoemde hardtop. Het dak gaat er bij deze modellen dus letterlijk helemaal af. De afneembare kap wordt met sluitingen op de carrosserie gemonteerd.

Bij types van het andere soort wordt de zachte (stoffen) kap handmatig of elektronisch opgevouwen en weer gesloten. De zogenoemde softtop blijft dus op de auto, achter de zittingen en kan op elk gewenst moment snel en eenvoudig worden gesloten. Onder de meest fanatieke cabrio-rijders is de uitvoering met de softtop het meest populair. Het is in ons doorgaans koude kikkerlandje immers niet elke dag standvastig en zonnig weer. Bij een plotseling opkomende regenbui of aantrekkende wind is het wel zo fijn als de kap onderweg gesloten kan worden.

Enige of tweede auto?

Nu ons land volgens de weerprofeten en klimaatdeskundige serieus rekening moet houden met constante hogere temperaturen, stijgt automatisch ook de ‘cabrio-koorts’. Op GasPedaal.nl zien wij een sterke toename van vraag en aanbod. Een belangrijke vraag bij het maken van de juiste keuze is of je de cabrio occasion als enige of als tweede auto aan gaat schaffen.

Heb je de luxe om er een open auto voor de fun als extra bij te nemen of wordt het de auto waar je het hele jaar mee door gaat rijden? Als je het hele jaar door in een cabrio-model rijdt moet je vooral kijken naar de kilometerstand en wind- en waterdichtheid van de kap. Als je een tweedehands cabrio puur voor het rondtoeren in de zomermaanden gaat gebruiken dan is een wat hogere kilometerstand niet zo erg. Met het maken van plezierritjes kom je immers bij lange na niet aan het aantal kilometers dan wanneer je er het hele jaar door mee rijdt voor werk en privé.

Sportief, elegant of nostalgisch rijden

Of je tweedehands cabrio nu je enige of tweede auto wordt maakt voor de volgende keuze geen verschil. Je zult namelijk zelf vast wel een voorkeur hebben voor een open auto van een bepaald merk en type auto. Bij GasPedaal.nl merken wij dat mensen die op zoek zijn naar een cabrio occasion vaak nog doelgerichter zoeken dan degenen die op zoek zijn naar een gewone tweedehands auto. Een cabrio-koper heeft vooraf al vaak een keuze gemaakt voor een sportieve, elegante of nostalgische cabrio. In dit segment zijn niet voor niets de sportieve bolides en oude klassiekers het meest populair. Open rijden is echt iets voor pure autoliefhebbers en mensen die hechten aan vrijheid.

Ga jij ‘open kopen’?

Er is ook op het gebied van tweedehands cabrio’s heel veel te koop op www.gaspedaal.nl. Zoek naast de bekende merken, zoals BMW, Volkswagen, Audi en Mercedes-Benz ook eens tussen de echte klassieke merken. Je komt daar vast de cabrio waar je lang van gedroomd hebt tegen.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.