8.124 occasions gevonden

Mail alert instellen
Sorteer op:

Hyundai occasions

Hyundai is een Zuid-Koreaans automerk, dat sinds de late jaren zeventig actief is op de Nederlandse markt. Het automerk komt voort uit een bouwmaatschappij; de autodivisie van wat tegenwoordig Hyundai Motor Group heet, stamt uit 1967. Die groep is sinds 1998 ook eigenaar van landgenoot Kia. Het concern staat in de wereldranglijst van grootste autofabrikanten op de vierde plaats. De eerste door Hyundai geproduceerde auto was een in licentie gebouwde versie van de Ford Cortina. Al snel begonnen de Zuid-Koreanen hun eigen modellen te ontwikkelen en over de hele wereld te verkopen.

De eerste modelgeneraties van Hyundai die vanaf de jaren zeventig de oversteek naar Europa maakten, waren vooral prijspakkers die op geen enkel gebied echt uitblonken ten opzichte van de concurrentie. Modellen als de Hyundai Pony, Scoupé en Sonata bleken vooral aantrekkelijk voor de prijsbewuste koper die een simpele auto zocht om simpelweg mee van A naar B te rijden. Dat is tegenwoordig wel anders; Hyundai heeft met een redelijk agressieve modelpolitiek een heel scala aan aantrekkelijke auto’s ontwikkeld die meedoen in alle relevante marktsegmenten.

Hyundai doet het in Nederland van oudsher goed met compacte of middenklasse modellen die een lage aanschafprijs koppelen aan een rijke standaarduitrusting en betrouwbare techniek. Bekende namen van wat langer geleden zijn onder meer Atos, Accent, Excel en Lantra. Na de eeuwwisseling maakte het merk grote stappen in de compacte klasse met de populaire Hyundai Getz. Maar ook was Hyundai rond diezelfde tijd een van de pioniers in het destijds nieuwe SUV-segment, met de stoere Hyundai. Daarna deed het merk het uitstekend met de populaire, iets kleinere Tucson.

Hyundai heeft de afgelopen jaren zijn modelprogramma stevig onderhanden genomen. De vormgeving werd sterk gemoderniseerd en de modellen kregen namen die beginnen met een i, gevolgd door een cijfer. Zo bestaat het modelprogramma nu uit de i10, i20, i30 en i40. De Hyundai ix35 was tussen 2010 en 2015 de opvolger van de Tuscon, maar Hyundai besloot de volgende generatie van dat model in 2015 weer Tuscon te noemen – een vreemde dissonant in de nieuwe modelpolitiek. Helemaal omdat de ix35 blijft voortbestaan, maar dan als waterstofauto, de ix35 Fuel Cell. De Hyundai ix20 is een compacte MPV.

Hyundai is tegenwoordig een innovatief, zelfbewust merk dat er niet voor terugdeinst auto’s te ontwikkelen die je op het eerste gezicht niet van een merk als dit verwacht - en die daardoor ook niet altijd even succesvol blijken. Vooral de sportieve Hyundai-modellen doen het in Nederland minder, al wil Hyundai zich graag als sportief merk op de kaart zetten, onder meer door deel te nemen aan het wereldkampioenschap rally (het WRC), met de i20 WRC – niet zonder succes trouwens. De Hyundai Veloster, in Nederland te koop van 2011 tot 2014, was bijvoorbeeld een eigenzinnig gestileerde coupé met aan de ene zijkant een grote deur en aan de andere kant twee kleinere. De Hyundai Genesis was ook al een ongebruikelijk sportief model (de sterkste versie had een 303 pk sterke V6 aan boord). Dit model hield het in Nederland maar drie jaar vol, van 2010 tot 2013.

Hyundai moet het bij ons nog steeds vooral hebben van compacte modellen in de kleine of middenklasse. In die marktsegmenten is Hyundai een merk dat het zowel op prijs- als betrouwbaarheidsgebied zonder meer kan opnemen tegen elke concurrent. Op GasPedaal.nl worden vele honderden Hyundai-modellen in alle marktcategorieën aangeboden.

Let op! Dit is de testomgeving van GasPedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.