NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Hyundai Occasions

8.026 occasions gevonden

Hyundai is een autofabrikant uit Zuid-Korea die een grote bijdrage heeft geleverd aan het moderniseren van het thuisland. De Hyundai Motor Company wordt in 1967 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste automakers ter wereld. Tegenwoordig zijn de modellen niet alleen voordelig en betrouwbaar, maar ook bijzonder dynamisch qua rijgedrag, comfortabel en zelfs luxueus. In Nederland is het een van de populairste automerken.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 8.707 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Over Hyundai auto's

De oorsprong van deze autofabrikant is terug te leiden naar 1947, wanneer de Hyundai Engineering and Construction Company wordt opgericht. De bedrijfsnaam (vertaald: 'de moderne tijd') is een directe verwijzing naar het doel van het bedrijf om Zuid-Korea te moderniseren. Het is dan ook geen verrassing dat de eerste auto, de Hyundai Pony, bekend komt te staan als 'kukmincha', ofwel 'de auto van het volk'. In de decennia die volgen, breidt Hyundai het modellengamma gestaag uit met voornamelijk compacte personenauto's, crossovers en SUV's. Hyundai is bovendien eigenaar van autofabrikant Kia en de luxedivisie Genesis.

Recente Hyundai occasionsHyundai heeft een behoorlijke transformatie doorgemaakt sinds haar Europese debuut in de jaren zeventig. Waar het Zuid-Koreaanse automerk aanvankelijk begon als een budget alternatief voor de gevestigde orde, heeft het zich inmiddels opgewerkt tot een geduchte concurrent op het gebied van technologie, veiligheid, ontwikkeling, luxe en comfort. Tegelijkertijd behoren Hyundai-modellen tot de scherpst geprijsde auto's die je kunt vinden. Bovendien blinken ze uit in betrouwbaarheid. Dit maakt recente Hyundai occasions zeer interessant. Hieronder een overzicht van de modellen die de laatste decennia zijn uitgebracht: • Hyundai Accent: Hyundai lanceert de Accent in 1994 als opvolger van de Excel. Hij wordt tot 2009 geleverd als sedan en hatchback in het B-segment van compacte personenauto's.


 • Hyundai Atos: Van 1997 tot en met 2007 is de Atos de kleine stadsauto van Hyundai. Nadien wordt het model opgevolgd door de i10, wat hand in hand gaat met een nieuwe strategie voor typenamen.


 • Hyundai Bayon: Deze vijfdeurs, vijfpersoons crossover komt in 2021 onderaan de ladder van Hyundai crossovers. Hij komt daarmee nog onder de Kona te staan.


 • Hyundai Getz: Net als de Atos is de Getz een kleine stadsauto, al is deze verkrijgbaar als drie- en vijfdeurs hatchback. Hij is een maatje groter dan de Atos, maar heeft een lager dak. De Getz wordt opgevolgd door de Hyundai i20.


 • Hyundai i10: Sinds het vertrek van de Atos is de Hyundai i10 de kleinste auto die je kunt kopen bij het Zuid-Koreaanse merk. Het is een populair en voordelig model dat inmiddels al meerdere generaties kent.


 • Hyundai i20: De i20 is een compacte hatchback die sinds 2008 verkrijgbaar is in Nederland. Het is een succesvol en praktisch model, dat tevens geleverd is als avontuurlijke i20 Active en de sportieve i20 N. Bovendien is er een MPV-variant gemaakt in de vorm van de ix20.


 • Hyundai i30: Zoals de naam doet vermoeden is de i30 de grote broer van de i20. In de basis is het een volwassen drie- of vijfdeurs hatchback, al is hij ook geleverd als sedan (Fastback) en stationwagon (Wagon).


 • Hyundai i40: Na de Sonata probeert Hyundai het opnieuw met een grote stationwagon en sedan, ditmaal in de vorm van de i40. Het model is beschikbaar van 2011 tot en met 2019.


 • Hyundai ix35: Hyundai komt in 2009 met een opvolger van de Tucson crossover/SUV, geheten de ix35. Al na één generatie grijpt het merk terug naar de originele naam.


 • Hyundai Kona: De populaire, compacte crossover van Hyundai debuteert in 2017. De Kona wordt kort daarna helemaal interessant wanneer er een volledig elektrische versie op de markt komt, de Kona Electric. Het is de tweede EV van Hyundai na de originele IONIQ.


 • Hyundai Matrix: Van 2001 tot en met 2010 kun je bij Hyundai een compacte maar van binnen zeer ruime MPV krijgen in de vorm van de Matrix.


 • Hyundai Santa Fe: De Santa Fe is een middelgrote SUV die je sinds 2000 kunt kopen bij Hyundai. Het is een relatief populair model en wordt al meerdere generaties gebouwd.


 • Hyundai Sonata: Een van de eerste Hyundai's in Nederland verkrijgbaar is de Sonata. Het is een degelijke vierdeurs sedan die zijn debuut maakt in 1989. Na twee decennia neemt de i40 in Europa het stokje over van de Sonata.


 • Hyundai Terracan: Hyundai heeft van 2001 tot en met 2007 een grote, avontuurlijke offroad SUV in de prijslijsten staan met de Terracan.


 • Hyundai Tucson: Als alternatief voor de grotere Santa Fe komt Hyundai in 2004 met de Tucson op de proppen, een middelgrote crossover met een aangename prijs. In 2020 wordt de vierde generatie onthuld.


 • Hyundai Veloster: In 2011 lanceert Hyundai een opvallend gestijlde, sportieve hatchback genaamd Veloster. Hij is geleverd met potente viercilinders en geldt als een van de smaakmakers van Hyundai.


 • Buiten normale personenauto's, crossovers en SUV's vind je bij Hyundai ook bedrijfswagens de Hyundai H-serie. Bij Hyundai heb je de keuze uit de H200 en H300.
Hyundai en elektrisch rijdenHyundai is niet achtergebleven als het gaat om het produceren van volledig elektrische auto's. Na de komst van de IONIQ volgen verschillende modellen om een breed publiek aan te spreken. Naast variërende carrosserievormen biedt Hyundai uiteenlopende soorten elektrische auto's aan, van (plug-in) hybrides tot waterstofauto's. Bekijk het aanbod hieronder: • Hyundai IONIQ: De IONIQ is de eerste volledig elektrische auto van Hyundai. De vijfdeurs liftback debuteert in 2016 is tevens geleverd als hybride en plug-in hybride.


 • Hyundai IONIQ 5: De IONIQ 5 is een aparte auto: hij heeft veel weg van een hatchback en volgt de formule van vijf deuren, maar het werkelijke formaat van de Hyundai wordt verraden wanneer je hem in het echt ziet. Het is eigenlijk een zeer ruime crossover, die alleen verkrijgbaar is met een volledig elektrische aandrijflijn.
Hyundai Nexo: Hyundai heeft een beperkt, maar divers aanbod aan auto's met elektromotor. De Nexo is daar het bewijs van, aangezien je deze compacte crossover moet voltanken met waterstof.