Hyundai ix20 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
584 resultaten

Tweedehands Hyundai ix20

De Hyundai ix20 kan worden ingeschaald onder de mini MPV’s en werd voor het eerst op de markt gezien in het jaar 2010. Veel Hyundai modellen werden in het verleden gemaakt volgens de technieken uit Japan, maar sinds het nieuwe millennium nam merk Hyundai deze verantwoordelijkheid zelf in handen. Zo werden als eerste modellen met de eigen Hyundai techniek bijvoorbeeld de Hyundai Trajet en de Hyundai Entourage gepresenteerd. De tweedehands Hyundai Matrix heeft tussen 2001 en 2010 gezorgd voor de inspiratie van meerdere modellen en dit maakte het Zuid-Koreaanse merk duidelijk dat er meer moderniteit en trend in de modellen moest worden gelegd. Hier ging het merk mee aan de slag en uiteindelijk kwam hier in 2010 de Hyundai ix20 uit voort.

Samenwerking met Kia

Meerdere modellen van Hyundai hebben overeenkomsten met de modellen van het merk Kia. Dit is niet heel vreemd, want er werd vaker samengewerkt. Ook de Hyundai ix20 occasions zijn vervaardigd door de ingenieurs van zowel Kia als Hyundai. Het platform dat gebruikt werd voor het maken van de Hyundai ix20 is hetzelfde platform als dat gebruikt is voor de tweedehands Kia Soul modellen die nog steeds op de markt te vinden zijn.

Vergelijkingen met de Matrix

De tweedehands Hyundai Matrix is de directe voorganger van de Hyundai ix20 en de twee modellen worden dan ook vaak met elkaar vergelijken. Toch zijn er zeker aanzienlijke verschillen tussen de twee te vinden. De afmetingen komen vrij goed overeen, alleen de tweedehands Hyundai Matrix is drie centimeter smaller. Daarentegen is de tweedehands Hyundai ix20 weer iets minder hoog. Hier werd voor gekozen om de uitstraling van de Hyundai ix20 wat dynamischer en sportiever te maken, met een lange voorruit die tot hoog in het model oploopt. Ook de koplampen in de unieke L-vorm zorgen voor de extra sportieve uitstraling. De tweedehands Hyundai ix20 heeft ook veel overeenkomsten met de Kia Venga occasions. Deze worden dan ook als zustermodellen gezien. Het verschil zit vooral in de vormgeving van het radiateurrooster.

De motoren

Onder de Hyundai ix20 occasions die je via GasPedaal.nl kan vinden zijn voorzien van verschillende motoren. Er is een 1,6 liter benzinemotor die het hoogste vermogen biedt, namelijk 125 pk. Dan zijn er twee kleinere motoren, 1,4 liter, in benzine- en dieseluitvoering. Deze leveren een prestatievermogen van 90 pk. Een positief puntje waar het Zuid-Koreaanse bedrijf rekening mee heeft gehouden is de zuinigheid, om het milieu beter te sparen. De Hyundai ix20 occasions zijn dan ook zuinige auto’s.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.