Hyundai i20 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1198 resultaten

Tweedehands Hyundai i20

De Hyundai i20 kwam in 2008 op de markt als opvolger van de populaire Getz. Het model was eerst leverbaar als driedeurs hatchback, een jaar later gevolgd door een vijfdeurs model. In 2012 onderging de i20 een facelift, in 2014 vernieuwde Hyundai het model ingrijpend. Het huidige model is als driedeurs versie leverbaar met de naam i20 Coupé, terwijl de i20 vijfdeurs een echt afwijkende vormgeving heeft. Hyundai heeft ook een ‘terreinachtige’ versie van de i20 gepresenteerd, de Active. Die staat wat hoger op de wielen en heeft wat stoere uiterlijke details, zoals dakrails en beschermplaten aan de onderkant van de carrosserie. Het is niet zeker of dat model naar Nederland komt.

Het belangrijkste gevolg van Hyundai’s huidige modelpolitiek is dat de jongste generatie van de i20 ten opzichte van zijn voorgangers niet alleen groter en ruimer is geworden, maar ook duurder, waardoor het prijsvechtersaspect van het merk een beetje op de achtergrond is geraakt. Dat laat onverlet dat de i20 in zijn huidige verschijningsvorm een ruime en compleet uitgeruste auto is, die ook qua rijeigenschappen niet onder doet voor de meeste concurrenten.

De Hyundai is in zijn loopbaan leverbaar geweest met viercilinder benzinemotoren van 1,2, 1,25, 1,4 en 1,6-liter en meerdere dieselvarianten. De huidige generatie is er met 1,2-liter viercilinder benzinemotor (75 pk) of 1,1-liter driecilinder diesel (ook 75 pk) – de Coupé is er alleen met een 1,2-liter benzinemotor met 75 of 84 pk. De huidige generatie is alleen leverbaar met handgeschakelde transmissie, daarvoor leverde Hyundai de i20 ook met automaat.

De Hyundai i20 als occasion

De eerste generatie van de Hyundai i20 (2008 tot 2012) is echt een andere auto dan de versie die daarna op de markt kwam, terwijl het model dat sinds 2014 op de markt is opnieuw anders oogt. Ook op motorisch gebied is het even puzzelen, omdat de oudere modellen met meer motor- en transmissievarianten werden geleverd. Voor alle generaties geldt echter dat een tweedehands Hyundai i20 een ruime en complete auto is; op het gebied van rijgedrag hoeft u geen sportief spektakel te verwachten, maar de auto rijdt prima. Zijn belangrijkste pluspunt is de zijn spreekwoordelijke betrouwbaarheid. De Hyundai i20 is als occasion op GasPedaal.nl in alle jaargangen ruim te vinden als occasion. Concurrenten van de Hyundai i20 zijn onder meer de Opel Corsa, Renault Clio, Skoda Fabia, Kia Rio en Toyota Yaris.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.