Hyundai i10 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
2055 resultaten

Tweedehands Hyundai i10

De Hyundai i10 is een populaire, compacte auto van het Zuid-Koreaanse merk en werd voor het eerst gezien op de Europese markt in 2008. De tweedehands Hyundai i10 is de directe opvolger van de Atos. Als je een kijkje neemt bij de gebruikte Hyundai Atos, dan zie je dat deze aanzienlijk korter en hoger is. De bedoeling was dan ook om hoogte te creëren in een kleine auto, waardoor inzittenden het idee van ruimte kregen. Dit lukte maar gedeeltelijk, want de ruimte boven het hoofd was wel aangenaam, maar de beenruimte schoot aanzienlijk tekort. Als opvolger van de tweedehands Hyundai Atos is de Hyundai i10 daarom voorzien van een bredere wielbasis, waardoor er in alle opzichten meer ruimte gecreëerd kon worden. De auto is dan ook zeven centimeter breder dan de voorganger. Dit heeft goed gedaan, want de Hyundai i10 is ook als occasion erg populair.

De reorganisatie

In 2007 maakte het Zuid-Koreaanse merk veel wijzigingen in het assortiment. Vrijwel alle modelseries kregen een andere naam toebedeeld en zo werd de Hyundai Atos omgezet naar de Hyundai i-serie, welke startte met de Hyundai i30. De Hyundai i20 occasions komen uit dezelfde periode als de gebruikte Hyundai i10 modellen. Deze werden samen op de markt gebracht in 2008. De Hyundai i10 is wel weer iets lager geworden, namelijk drie centimeter, waardoor deze nog weer wat compacter lijkt. We zeggen bewust ‘lijkt’, want in deze auto is nog altijd ruimte voor vijf personen. Opvallend is wel dat de Hyundai i10 niet door de Zuid-Koreaanse fabriek werd gemaakt, maar dat de productie vanaf 2008 is uitbesteed aan India.

De motoren

Gaat je voorkeur uit naar een tweedehands Hyundai i10 en wil je hiernaar gaan zoeken via GasPedaal.nl? Dan kom je waarschijnlijk twee motoruitvoeringen tegen. Er is namelijk een versie met een 1,1 liter motor en een versie met een 1,2 liter motor. Beide zijn uitgevoerd als automaat met 4 versnellingen en als handmatige 5-versnellingsbak. De 1,1 liter versie zorgt voor een vermogen van 67 pk en kent een topsnelheid van 150 km/u. De 1,2 liter versie heeft een vermogen van 78 pk en een topsnelheid van 164 km/u.

Vloeibaar gas

Er zijn ook Hyundai i10 occasions met een vloeibaar gas aandrijving, ofwel een LPG-uitvoering. Deze werd vooral op de markt gebracht om de CO2-uitstoot te reduceren. Ook van deze variant is er een handgeschakelde versie verschenen en een automaat. Je hebt dus diverse keuzes te maken als je een tweedehands Hyundai i10 aan wilt schaffen.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.