NL aanbod

EU aanbod

Hyundai IONIQ 5 Occasions

171 occasions gevonden

De Hyundai IONIQ 5 is de eerste volledig elektrische auto van de Koreaanse autofabrikant die onder het nieuwe IONIQ-label valt. Hij is gebouwd in de stijl van een traditionele hatchback, maar heeft verrassend genoeg het formaat van een volwassen crossover SUV. Hij heeft dan ook een ruim interieur, dat tevens voorzien is van allerlei ecologische materialen en een modern design. De IONIQ 5 is beschikbaar in een verzameling aan uitvoeringen, waar je kunt kiezen uit een combinatie van aandrijflijnen en accupakketten. Hij heeft een respectabele actieradius. Ontdek op Gaspedaal.nl meer over Hyundai IONIQ 5 occasions.

Lees meer over Hyundai IONIQ 5 onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

280.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

280.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 114 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Hyundai IONIQ 5

Hyundai trekt in 2021 het doek van de IONIQ 5, de eerste auto uit een complete nieuwe lijn van elektrische modellen. De EV is 4,64 meter lang, 1,89 meter breed en 1,61 meter hoog. Door een slimme inrichting van het interieur beschikken inzittenden over zeeën aan ruimte. Het interieur is bovendien minimalistisch en zeer modern, zo zijn er allerlei handige oplossingen bedacht om je leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. De Hyundai IONIQ 5 wordt gebouwd op het E-GMP-platform, net als de Kia EV6.

Uitvoeringen en bouwjaren


De Hyundai IONIQ 5 begeeft zich sinds 2021 onder ons. De Koreaanse autofabrikant zorgt ervoor dat klanten voldoende mogelijkheden hebben om hun ideale EV samen te stellen. Zo kun je de Hyundai IONIQ 5 configureren met meerdere aandrijflijnen. Er zijn drie accupakketten: het instapmodel heeft 58 kWh, daarboven vind je de 73 kWh uitvoering. Laatstgenoemde is in 2022 vervangen door de 77 kWh uitvoering. Welk accupakket je ook kiest, de IONIQ 5 is altijd met voor- of vierwielaandrijving verkrijgbaar. Het vermogen rangeert van 170 pk voor het instapmodel (58 kWh, voorwielaandrijving) tot 306 pk (77 kWh, AWD).

Actieradius en laden


Hyundai heeft het goed voor elkaar wat betreft de actieradius van de IONIQ 5. Het instapmodel met het 58 kWh accupakket komt minimaal 381 kilometer ver op een volle lading. Het maximale rijbereik van de immense EV bedraagt 481 kilometer, te vinden in zowel de 73 als 77 kWh uitvoeringen. Wat betreft laden kan hij overweg met 400V en 800V en kun je hem met een 350 kW-lader in 18 minuten van 10 tot 80 procent bijtanken. Je kunt de IONIQ 5 ook gebruiken als laadpunt. Met Vehicle to Load kun je niet alleen elektronica maar ook andere auto’s opladen. 

Hyundai IONIQ 5 occasions


Het mag gezegd worden: Hyundai heeft met de IONIQ 5 een aardige hit te pakken. Het aantrekkelijke design van de EV in combinatie met de grote actieradius, de riante binnenruimte en de complete uitrusting maakt het een gewilde occasion. Inmiddels zijn er ook al veel op de tweedehands markt verschenen. Hiervan beschikt het merendeel over het grootste accupakket, te weten de 73 kWh uit 2021 of de 77 kWh uitvoering die vanaf 2022 verkrijgbaar is. Logisch, je koopt er zo’n 100 kilometer extra rijbereik mee. Mat goud, zwart en groenblauw zijn de populairste kleuren voor Hyundai IONIQ 5 occasions.

Prijs tweedehands IONIQ 5


De Hyundai IONIQ 5 is een grote elektrische auto in het premium segment, waardoor er een zekere prijs aan hangt. Daarbij is het een compleet nieuw model dat recent op de markt is gebracht. Prijzen van IONIQ 5 occasions zijn zodoende nog aan de hoge kant. Naarmate de Hyundai zal verouderen, zullen de prijzen dalen. Wat niet helpt voor de prijs is het feit dat vooral uitvoeringen met grote (kostbare) accupakketten gewild zijn. Afhankelijk van de tellerstand, specificatie en aandrijflijn kan de prijs variëren. Prijzen zijn vergelijkbaar met die van modellen als de Ford Mustang Mach-E en Kia EV6.