Hyundai Santa Fe Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
208 resultaten

Tweedehands Hyundai Santa Fe

Hyundai introduceerde de Santa Fe, een vijfdeurs SUV, in 2000. De huidige generatie is sinds 2012 op de markt. De Santa Fe was Hyundai’s eerste SUV; het model deed het goed in de verkoopstatistieken dankzij zijn scherpe prijs. Opvallend is dat de eerste generatie Santa Fe op uiterlijk gebied voor nogal tegengestelde reacties zorgde; de stilering van de auto was zeker niet ieders smaak.

De Santa Fe was leverbaar met drie benzinemotoren met een inhoud van 2,0-, 2,4 en 2,7-liter (die laatste was een V6). Er was ook een 2,0-liter dieselmotor te bestellen. Het model was zowel leverbaar met voor- als vierwielaandrijving, hoewel het de duurdere uitvoeringen waren die vierwielaandrijving hadden. Standaard beschikte de Hyundai Santa Fe over een handgeschakelde versnellingsbak, maar een automaat was op de meeste motoren leverbaar; het topmodel, de 2.7 V6, had standaard zo’n transmissie aan boord.

In 2004 onderging de Santa Fe een facelift. Dit model had een aanzienlijk minder controversiële vormgeving. Het was leverbaar met alleen de 2.7 V6 (ook te bestellen met een handbak) en een 2.2 dieselmotor (zowel leverbaar met handbak als met automaat). In 2010 verdween de V6 benzinemotor. In plaats daarvan kwam een 2,4-liter viercilinder. Deze generatie was ook leverbaar als grijskentekenauto.

De derde generatie Santa Fe is sinds 2012 leverbaar. Dit model is ten opzichte van zijn voorgangers stukken volwassener geworden, zowel op het gebied van materiaalkeuze binnenin als qua exterieurdesign. Opnieuw is het model leverbaar met de 2.4 benzinemotor of de 2.2 diesel, terwijl beide motoriseringen leverbaar zijn met voor- of vierwielaandrijving. Ook van deze generatie is een grijskentekenmodel leverbaar, de Santa Fe Van.

De Hyundai Santa Fe als occasion

De Hyundai Santa Fe is een grote en ruime auto, die het vooral moet hebben van eigenaars die hun auto echt nodig hebben als werkpaard. Alle modellen kunnen bijvoorbeeld aanhangergewichten aan van minimaal twee ton. Omdat grote SUV’s als de Santa Fe minder populair zijn geworden, is het aanbod van tweedehands modellen ruim, terwijl de vraag achterblijft. Dat kan met enig zoekwerk interessante koopjes opleveren. De eerste generatie Santa Fe staat bekend als betrouwbaar, maar minder comfortabel dan zijn opvolger, die op zijn beurt weer iets minder betrouwbaar is gebleken. Op GasPedaal.nl staat een ruim aanbod, logischerwijs voornamelijk uit de eerste twee generaties. Kijk ook eens naar de rivalen van de Hyundai Santa Fe, zoals de Toyota RAV4, Kia Sorento, Chevrolet Captiva, Nissan X-Trail, Volvo XC60 of Honda CR-V.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.