Hyundai i40 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
89 resultaten

Tweedehands Hyundai i40

Onder de Hyundai i40 occasions kan je zowel combi uitvoeringen als sedan uitvoeringen vinden. Beide uitvoeringen werden in 2011 op de markt gezet. Als eerst kwam de Hyundai i40 middenklasse bij Europese verkooppunten terecht en een half jaar later kwam de sedan uitvoering in de showrooms te staan. Dit was dan ook opvallend, omdat erin verreweg de meeste gevallen voor wordt gekozen om de sedan als eerst op de markt te brengen. De keuze hiervoor was wel heel bewust. De grotere combimodellen kwamen namelijk steeds meer in trek in Europa en Hyundai wilde laten zien dat zij zeker in deze Europese markt mee konden komen, door eerst een combi op de markt te zetten.

Afgestemd op de Europese eisen

De Europese consument stelt heel andere eisen dan de Amerikaanse consument, bijvoorbeeld. Hyundai heeft voor de introductie van de Hyundai i40 alles uit de kast getrokken om in het design te voldoen aan de eisen die hieraan werden gesteld door de Europese consument. De productie vond dan ook plaats in Europa en de installaties voor het productieproces werden zelfs volledig aangepast om de Hyundai i40 te maken. Er moest veel ruimte worden gecreëerd en het ontwerp moest dynamisch zijn. Dit is gelukt, zeker als je naar het design van de tweedehands Hyundai i40 kijkt. Het laadvolume bedraagt maar liefst 1.700 liter. Dat is natuurlijk een behoorlijk laadvolume, waar de Amerikanen overigens ook erg van houden.

De motor

Vanzelfsprekend werden er ook hoge eisen aan de motor gesteld, vooral omdat deze ook duurzamer en zuiniger moest zijn dan bijvoorbeeld de motor van de voorganger, de tweedehands Hyundai Sonata. In eerste instantie werd de Hyundai i40 uitgevoerd met twee dieselmotoren en twee benzinemotoren. Als je voor een tweedehands Hyundai i40 uit bijvoorbeeld bouwjaar 2011 kiest, dan heb je dus de keuze uit vier motoren. Er is de 1,7 liter commonrail dieselmotor met een vermogen van 115 pk en een grotere dieselmotor met een vermogen van 136 pk. Koop je liever een Hyundai i40 occasion met een benzinemotor? Dan is er de 1,6 liter motor, welke 135 pk vermogen levert, en er is de 2,0 liter uitvoering die 177 pk levert.

De hybride versie

De Hyundai i40 is er recentelijk ook bij gekomen in een hybride versie. Deze diesel-hybride variant is beschikbaar met een verbruikswaarde die bijzonder laag ligt, namelijk op ongeveer 3 liter per honderd kilometer. Hiervan zijn vanzelfsprekend nog niet heel veel occasions van te vinden via GasPedaal.nl.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.