NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Hyundai Tucson Occasions

1.128 occasions gevonden

Als één van de eerste spelers op de markt van de compacte SUV, introduceert Hyundai in 2004 de Tucson. Dankzij zijn lage prijs is de SUV ineens toegankelijk voor een flinke doelgroep. Er worden dan ook flink wat Tucsons verkocht. In 2010 volgt generatie twee en in 2015 generatie drie. Die zijn net als de eerste generatie beschikbaar met een ruime keuze aan benzine- en dieselmotoren en voor- of vierwielaandrijving. De vierde generatie Tucson verschijnt in 2018. Deze Tucson wordt naast benzine- en dieselvariant ook geleverd als mild-hybride.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 1.513 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Hyundai Tucson occasion; Stoer en compact

De naam van een Hyundai Tucson occasion roept associaties op met zanderige wildwest dorpjes en loslopende runderen. Deze auto is een kruising tussen een comfortabele middenklasser en een ruige terreinwagen. Vierwielaandrijving behoort tot de mogelijkheden. Het stoere design is wat betreft duidelijk meer dan een marketingtruc. Goed gekozen dus, die naam ?Tucson?!

Hyundai Tucson occasions zijn overigens de oudste compacte SUV?s die je in Nederland kan kopen. Die eerste modellen kennen van oorsprong binnen dezelfde leeftijdscategorioe alleen maar grotere en duurdere concurrenten. Hyundai was er dus vroeg bij. Dat verklaart de enorme populariteit van de eerste editie met de bouwjaren 2004 tot en met 2010. Hoe anders is dat met de tweede editie van na 2015. Die is lager, langer en breder en wie voor deze auto zoekt naar een alternatief, ontdekt dat de keuze reuze is. Deze nieuwere Hyundai Tucson occasions is ruim van binnen en beschikt over een heel complete veiligheidsuitrusting. En Hyundai heeft goed naar de concurrentie gekeken; geslaagde stijlelementen van de concurrentie zie je terug in het ontwerp van de nieuwe Tucson.

Een tweedehands Hyundai Tucson kopen

Overweeg je een tweedehands Hyundai Tucson te kopen? Vergeet dan niet te kijken naar de Hyundai ix35 en de Kia Sportage. De eerste is eigenlijk precies dezelfde auto, maar dan met een bouwjaar van 2010 tot en met 2015. De naam iX35 is minder aansprekend, vandaar de terugkomst van de naam Tucson in in 2015. Ook de Kia Sportage lijkt in veel opzichten op de Hyundai Tucson. Dat komt doordat beide Zuid-Koreaanse autofabrieken de technische basis in nauwe samenwerking hebben ontwikkeld.

Wat betreft de aandrijving bestaan er flink wat verschillende motoren die je kan kopen in een tweedehands Hyundai Tucson. De eenvoudigste optie voor een Tucson van de eerste generatie is een 2.0 liter benzinemotor. Die heeft iets meer dan tien seconden nodig om de wagen van 0 naar 100 kilometer per uur te brengen. De beschikbare V6 2.7 liter benzinemotor levert met 175 PK 36 PK meer, maar heeft net zo lang nodig om vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur te accelereren. Dat vanwege de meegeleverde vierwielaandrijving. De motoren van nieuwere Tucsons zijn kleiner en leveren vergelijkbare prestaties tegen lager brandstofverbruik. Dat laatste geldt vooral voor de hybride varianten.

De prijs van een Hyundai Tucson occasion


De prijs van een Hyundai Tucson occasion is sterk afhankelijk van de leeftijd. De eerste generatie is aanzienlijk goedkoper dan de nieuwe generatie Tucsons. Voor een bijna nieuwe hybride (al dan niet met stekker) betaal je het meest. Zeker in het geval van een wagen met aandrijving op vier wielen. Het verschil met de prijs van een tweedehands Tucson van de nieuwste generatie met enkel een conventionele benzinemotor en aandrijving op twee wielen is aanzienlijk.

Het aantal beschikbare Hyundai Tucson occasions met automatische versnellingsbak wijkt niet veel af van het beschikbare handgeschakelde exemplaren. De hybriden vormen daar een flink deel van. Dieselmotoren kom je niet vaak meer tegen in de Tucson. Voor ieder andere aandrijving geldt dat er flink wat te kiezen valt in verschillende uitrustingsniveaus. Zeker als je bereid bent ook de Hyundai iX35 en de Kia Sportage in je zoektocht te betrekken. Dat heeft alleen zin als je niet per se een hybride wilt, want vooralsnog vind je die alleen in het aanbod van de Hyundai Tucson occasions.

Meer Hyundai Tucson modellen

Bekijk ook Hyundai Tucson occasions of meer informatie over de Hyundai Tucson op AutoTrack en Hyundai Tucson occasions op AutoWereld.