NL aanbod

EU aanbod

Honda Accord Occasions

57 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Honda Accord

De Honda Accord was tientallen jaren lang Honda?s gezinsauto in de middenklasse; het eerste model stamt uit 1977. Gedurende zijn looptijd is de Honda Accord in acht generaties geleverd als drie- en vijfdeurs hatchback, als vierdeurs sedan en als vijfdeurs stationwagen, met de naam Tourer. In 2008 verscheen de laatste generatie van de Accord; daarna verdween het model van de Europese markt, omdat Honda niet langer kon (en wilde) concurreren met de gevestigde (Duitse) merken in zijn klasse. Geen wonder, want de Accord kon al een aantal jaren lang weinig potten meer breken in de verkoopcijfers.

De Accord werd in zijn eerste vier generaties (1976 tot en met 1993) wereldwijd als één model op de markt gebracht. Daarna veranderde Honda zijn strategie en kwamen er van de Accord verschillende versies voor verschillende markten. Uiterlijk zijn er onderling nogal wat verschillen tussen verschillende generaties. Naast de eerste driedeurs hatchback uit 1977 kwam al snel een vierdeurs sedan, beide modellen waren uitgerust met viercilinder benzinemotoren. De tweede generatie (1981) kende dezelfde carrosserievarianten, was wat groter en opnieuw alleen leverbaar met benzinemotoren met 75 pk en 86 pk. Vanaf de derde generatie Accord in 1985 legde Honda de nadruk sterker op de bij ons populaire sedanvorm. De hatchback verdween en er kwam een opvallend sportief gestileerde Aerodeck (een stationwagen) bij. In 1993 kwam er ook een tweedeurs Accord Coupé. Vanaf 1996 verscheen de eerste dieselmotor in de Honda Accord (een 2.0 viercilinder). Ook kwam er een sportieve Type R-versie.

Was de Accord altijd een wat braaf gestileerde grijze muis, vanaf de zevende generatie (2003) kreeg het model sportievere, scherper gesneden looks. Er kwam ook een stationcar beschikbaar, de Tourer. De achtste en laatste generatie Honda Accord volgde in 2008, leverbaar met twee benzine- en twee dieselmotoren. Ook van dit model was een Tourer beschikbaar.

De Honda Accord als occasion

De laatste twee generaties van de Honda Accord waren verhoudingsgewijs populair in de zakelijke markt ? vooral de dieselversies ?, maar desondanks is de Honda nooit een verkoopknaller geweest in Nederland. Het was altijd een nogal onderschatte auto en dat kan voor de occasionkoper een voordeel zijn. De Accord is een zeer betrouwbare auto, met prima rijeigenschappen en prachtige motortechnologie aan boord en bovendien over het algemeen standaard al compleet uitgerust. Wilt u een tweedehands Honda Accord kopen, zal de auto van uw keuze meestal bij een particulier vandaan komen. De prijzen voor een tweedehands Honda Accord liggen bij exemplaren met lage kilometerstanden vaak aan de hoge kant, maar bij de Honda-dealer is een mooi aanbod van goed onderhouden modellen te vinden met interessante garantieregelingen, en natuurlijk vindt u ook op GasPedaal.nl een uitgebreid aanbod. Kijk ook naar concurrenten als onder meer de Volkswagen Passat, Mazda 6, Toyota Avensis, Nissan Primera, Ford Mondeo en Opel Insignia.

Populaire zoekopdrachten