Honda Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
2473 resultaten

Tweedehands Honda

Het Japanse Honda is van oorsprong een motorfietsfabrikant en begon pas in 1963 met het maken van auto’s. In dat jaar kwam de S500 op de markt, een piepklein sportwagentje met geavanceerde motortechniek. Het model was complex en onbetrouwbaar. Dit in tegenstelling tot de latere auto’s van Honda, die steevast tot de meest betrouwbare ter wereld worden gerekend.

Honda is altijd erg actief geweest in de autosport. Het merk heeft een reputatie opgebouwd als maker van uitzonderlijke motoren (denk aan de hoogtoerige viercilinder uit de S2000-roadster of de V6 uit de NSX-sportwagen), onder meer door zijn deelname aan de Formule 1. Honda won tussen 1986 en 1991 het wereldkampioenschap als motorleverancier van Williams en McLaren.

Honda-modellen

Niet alleen in Japan is Honda razend populair, maar ook in de Verenigde Staten. Daar staan de Civic, Accord en CR-V in de top tien van best verkochte auto’s. De Accord hoeft zelfs alleen de Toyota Camry boven zich te dulden in de landelijke verkoopcijfers. In Europa moet Honda echter genoegen nemen met een relatief kleine, maar wel trouwe groep klanten.

Honda’s huidige modellenaanbod in Nederland is vrij beperkt. De grote Accord is al enige tijd geleden uit het leveringsprogramma gehaald en nu blijven alleen de kleine Jazz, de Civic en Civic Tourer en de crossovers CR-V en HR-V over. Kopers die op zoek zijn naar een sportieve hot hatchback worden door Honda bediend met de extreme, 310 pk sterke Civic Type R.

Het merk heeft lang geen dieselmotor in het leveringsprogramma gehad en daar had het in Europa last van. Momenteel zijn de Civic, Civic Tourer, CR-V en HR-V leverbaar met een 1,6 liter turbodiesel. Eerder leverde Honda van de Civic een hybridevariant. De concurrentie met de populaire Toyota Prius ging de fabrikant aan met de Insight.

Honda

Ben je opzoek naar een Honda occasion? Honda is een Japanse Auto- en motor producent. De Civic wordt het meest aangeboden, gevolgd door de Jazz en de CR-V.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.